مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان عنوان کرد:
رژیم غذایی مناسب، راهی برای جلوگیری از چاقی و بیماریهای مزمن
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به خطرات چاقی و بیماریهای مزمن، بر اهمیت رعایت یک رژیم غذایی مناسب تأکید کرد و توصیههایی برای تغذیه سالم ارائه داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر نسرین شریفی بیان کرد: افراد در طول روز باید حداقل سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده مصرف کنند و از حذف وعدههای غذایی خودداری نمایند، زیرا این کار میتواند منجر به افزایش دریافت انرژی و چاقی شود.
دکتر شریفی، به نقش مهم کربوهیدراتها در رژیم غذایی اشاره کرد و گفت: مصرف ۶ تا ۱۱ واحد از گروه نان و غلات و ۲ تا ۴ واحد از گروه میوهها توصیه میشود. بهتر است حداقل نیمی از نان و غلات مصرفی از نوع سبوسدار باشد.
وی، همچنین بر اهمیت اجتناب از مصرف بیرویه شیرینیها و قندهای ساده تأکید کرد: این مواد غذایی از عوامل اصلی چاقی و بیماریهای مزمن به شمار میروند.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان همچنین خاطرنشان کرد: رژیمهای غذایی با محتوای پایین اسیدهای چرب اشباع و بالا اسیدهای چرب غیر اشباع میتوانند در پیشگیری از بیماریهای مزمن مؤثر باشند.
وی توصیه کرد: مصرف چربیهای حیوانی و غذاهای فرآوری شده محدود شود و به جای آن از روغنهای مفید مانند روغن های زیتون و کلزا استفاده گردد.
دکتر شریفی، همچنین به اهمیت مصرف پروتئینها اشاره کرد و گفت: مصرف گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی فرآوری شده باید محدود شود و به جای آن از گوشتهای کم چرب مانند مرغ و ماهی استفاده گردد.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: گنجاندن حبوبات و مغزها در رژیم غذایی روزانه میتواند به کنترل قند و چربی خون کمک کند.
وی به مصرف روزانه حداقل ۲ واحد از گروه لبنیات، به ویژه نوع کمچرب، تأکید کرد و افزودند: تنوع در مصرف میوهها و سبزیها نیز برای تأمین ترکیبات آنتیاکسیدانی بسیار مهم است.
دکتر شریفی توصیه کرد: برای پیشگیری از پرفشاری خون، از مصرف بیرویه نمک خودداری شود و به جای آن از روشهای طبیعی برای طعمدهی به غذا استفاده گردد.
دکتر شریفی، به اهمیت فعالیت بدنی روزانه اشاره کرد و گفت: حداقل ۳۰ دقیقه پیادهروی روزانه با شدت متوسط میتواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به چاقی و بیماریهای مزمن را کاهش دهد.
نظر دهید