کارگاه ارائه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان برگزار شد
کارگاه دو روزه مبانی ارائه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان ویژه مراقبین سلامت و بهورزان مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان آران و بیدگل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس مرکز بهداشت شهرستان آران و بیدگل در این کارگاه، در خصوص وضعیت موجود و اهمیت برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان مطالبی را ارائه داد.
دکتر محسن قمصری گفت: هدف از اجرای برنامه های سلامت گوش و شنوایی، کاهش بار بیماری ناشنوایی و کم شنوایی است.
دکتر محمد قاسم اف کارشناس توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان اران و بیدگل نیز در این نشست، در خصوص نحوه پذیرش بیماران ناشنوا و انجام اقدامات توانبخشی سخنانی را بیان کرد.
کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه نیز، ضمن تقدیر و تشکر از مراقبین سلامت در راستای اجرای این برنامه گفت: شیوه نامه ارائه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان از زمستان 1400 ابلاغ شده است.
منیره خاکپور افزود: نقص شنوایی نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاری های بدو تولد محسوب می شود و تاخیر زیاد در شناسایی اثرات منفی جدی بر روند رشد گفتار زبان و شناخت کودک خواهد شد.
وی، ضمن اشاره به علل عمده ناشنوایی، تصریح کرد: بیماری های عفونی مثل مننژیت، سرخک، اوریون و عفونت های مزمن گوش، اختلالات ژنتیکی، مواجهه فرد با صداهای بلند و ... از علل ابتلا به کم شنوایی و ناشنوایی است.
لازم به ذکر است: در این نشست در خصوص انواع تست های غربالگری وضعیت شنوایی نوزادان و کودکان، آموزش دستورالعمل ارزیابی و ثبت موارد غربالگری شنوایی در سامانه الکترونیک سلامت، اختلالات گفتاری و نحوه ارجاع کودکان و ... نیز صحبت شد.
نظر دهید