چگونه تشخیص به موقع اوتیسم می تواند زندگی کودک را متحول کند/ نقش عوامل ژنتیکی و ایمنشناسی در بروز اوتیسم
متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان به مناسبت روز جهانی اوتیسم گفت: تشخیص سریع اوتیسم نه تنها به شناسایی نیازهای ویژه کودکان کمک میکند، بلکه میتواند مسیر زندگی آنها را به سمت بهبود و توسعه مهارتهای اجتماعی و ارتباطی هدایت کند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حمید رضا وجگانی، با اشاره به شیوع یک درصدی اختلال اوتیسم در جمعیت عمومی، اظهار داشت: از هر صد تولد، یک نفر ممکن است به این اختلال مبتلا شود.
وی، با اشاره به اینکه نسبت ابتلاء به اوتیسم در پسران سه تا چهار برابر بیشتر از دختران است، افزود: تحقیقات نشان میدهد عوامل ژنتیکی و ایمونولوژیکی میتوانند نقش مهمی در بروز اوتیسم ایفا کنند و عواملی نظیر دیابت بارداری، خونریزی حین زایمان و سن بالای والدین نیز به عنوان عوامل احتمالی می باشند.
متخصص روان پزشکی دانشگاه، در ادامه بر اهمیت تشخیص زودهنگام این اختلال تأکید و تصریح کرد: تشخیص اوتیسم معمولاً بر مبنای علائم بالینی و رفتارهای کودک انجام میشود. والدین باید به رفتارهای غیرمعمول مانند عدم تعامل اجتماعی و تأخیر در تکلم توجه کنند و در صورت مشاهده این علائم، به پزشک مراجعه نمایند. تشخیص به موقع میتواند تأثیر بسزایی در بهبود کیفیت زندگی کودک داشته باشد.
دکتر وجگانی، با اشاره به روشهای درمانی موجود اظهار داشت: در حال حاضر، مراکز توانبخشی و درمانهای غیر دارویی مانند کاردرمانی و رفتار درمانی میتوانند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کنند. این درمانها به ویژه در سنین پایینتر مؤثرتر هستند و میتوانند به بهبود مهارتهای اجتماعی و ارتباطی کودک کمک کنند.
متخصص روان پزشکی دانشگاه به والدین توصیه کرد از استرسهای اضافی دوری کنند و با یکدیگر در این مسیر همکاری و حمایت کنند.
وی همچنین بر اهمیت پرهیز از تماس طولانیمدت با دستگاههای الکترونیکی تأکید کرد و ادامه داد: با رعایت این نکات، میتوانیم به بهبود کیفیت زندگی کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کنیم.
نظر دهید