هشدار دانشگاه علوم پزشکی کاشان درباره خطر شیوع بیماری هاری از گربه ها
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان، درباره خطر شیوع بیماری هاری از گربه ها در این منطقه هشدار داد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان، درباره خطر شیوع بیماری هاری از گربه ها در این منطقه هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مسعود دهقانی، با اشاره به شناسایی و تایید بیماری هاری در یک گربه صاحب دار در کاشان در سال جاری، گفت: این در حالی است که در پنج سال گذشته تنها یک مورد بیماری هاری در گربه در سال 99 شناسایی و تایید شده بود.
وی تصریح کرد: بررسی کشوری نیز حاکی از افزایش قابل ملاحظه ی موارد هاری گربه در سال 1400 و پنج ماهه اول سال 1401 می باشد.
دکتر دهقانی افزود: ورود بیماری هاری به جمعیت گربه های شهری و روستایی با توجه به اختصاصات بیماری در این حیوان از یکسو و ویژگیهای رفتاری و نژادی گربه و همچنین نوع نگرش مردم به این موجود زنده از سوی دیگر میتواند منجر به بروز بحران بزرگی برای سلامت شهر یا روستا شود.
وی، در خصوص دلایل اهمیت و توجه به پیشگیری از این بیماری تصریح کرد: بیماری هاری در گربه معمولاً به فرم خشمگین بروز کرده و چون این حیوان عادت به پریدن به ناحیه سر و صورت دارد به واسطه نزدیک بودن این نواحی به مغز در مقایسه با سگ که معمولاً به دست و پا حمله میکنند، فرصت زمان کمتری برای انجام اقدامات بهداشتی در خصوص فرد مورد گزش قرار گرفته، وجود دارد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان ادامه داد: گربه در مقایسه با سگ علاوه بر گاز گرفتن، از پنجههای بسیار قوی نیز برخوردار بوده و زخمهای عمیق را میتواند روی بدن انسانها و یا سایر موجودات مورد حمله قرار گرفته، ایجاد کند و از آنجاییکه معمولاً به دلیل عادت این حیوان در لیسیدن دستها، پنجهها نیز به بزاق حاوی ویروس هاری آلوده هستند لذا امکان ایجاد بیماری در تعداد بیشتری از موجودات مورد حمله در مقایسه با سگها وجود دارد.
دکتر دهقانی یادآور شد: درمورد سگهای ولگرد، محیط داخل منزل یک محیط کاملاً امن میباشد بهعلاوه اینکه سگهای خانگی نیز توانایی خروج از خانهای که درب آن بسته است، را ندارند ولی برای گربه بههیچوجه این محدودیتها وجود نداشته و بهراحتی و با استفاده از کوچکترین منفذ میتواند وارد منزل شخصی و حتی داخل ساختمان شود بهعلاوه عدم توانایی در نگهداشتن گربههای خانگی در داخل منزل و خروج آنها از منزل باعث افزایش خطر ابتلای آنها به هاری میشود.
وی اظهار داشت: تمایل گربه به درگیری با گوشتخواران کوچک از تیره گربهسانان و سگ سانان مثل روباه، شغال، خدنگ، راسو و غیره که در جوامع شهری و روستایی نیز حضور دارند خطر ابتلای گربه به هاری از طریق این حیوانات و بالعکس را افزایش داده و معضلات پیچیده ای را برای سلامت انسان و جامعه به دنبال خواهد داشت.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان گفت: برخلاف سگهای بدون صاحب ولگرد که بنا به دلایل مختلف معمولاً با انسانها فاصله دارند، گربهها بهراحتی به انسانها نزدیک میشوند و برخی عادت های غلط مثل غذا دادن به گربه های بدون صاحب عملاً باعث برداشته شدن فاصله بین انسان و حیوان شده و در صورت افزایش بروز موارد هاری در جمعیت گربهها ، فاجعه بزرگی میتواند به وقوع بپیوندد.
وی، به مردم توصیه کرد: در صورتی که افراد مورد هر گونه گزش از سوی حیوانات قرار بگیرند به منظور انجام اقدامات درمانی پیشگیری از ابتلا به بیماری هاری، به نزدیکترین مرکز جامع سلامت یا مراکز درمان پیشگیری هاری در شهرستان که به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند مراجعه نمایند.
گفتنی است: هاری یک بیماری عفونی ویروسی حاد و کشنده است که معمولا از طریق گاز گرفتن یا خراش توسط سگ و گربه و حیوانات وحشی (سگ سانان یا گوشخواران و...) و حیوانات اهلی (الاغ، گاو و...) به انسان منتقل می شود. کودکان و نوجوانان بیشترین گروه در معرض خطر ابتلا به بیماری هاری می باشند. در صورت ابتلا انسان به این بیماری، هیچگونه درمانی نداشته و فرد محکوم به مرگ می باشد.
بنابراین تنها راه پیشگیری از مرگ ناشی از این بیماری، واکسیناسیون به موقع در صورت حیوان گزیدگی یا جراحت ناشی از آسیب حیوان به انسان می باشد.
لازم به ذکر است: مرکز درمان پیشگیری هاری در شهرستان کاشان: خیابان امام خمینی – مرکز جامع سلامت گلابچی - واحد درمان پیشگیری هاری - شماره تلفن 55443939 و در شهرستان آران و بیدگل میدان امام خمینی – اورژانس امام خمینی (ره) - واحد درمان پیشگیری هاری - شماره تلفن ۵۴۷۲۵۹۰۶ جهت تماس برای شهروندان گرامی می باشد.
نظر دهید