میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 03 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1403/04/27 - 09:22
  • 388
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZojS
به بهانه 25 تیرماه روز ملی طب ایرانی:

مصاحبه با دکتر مرضیه اخباری متخصص طب ایرانی

25 تیرماه، روز ملی طب ایرانی فرصتی برای شناخت بیشتر این طب کهن و دستاوردهای آن در ایران است. در این راستا، مصاحبه ای با دکتر مرضیه اخباری، متخصص طب ایرانی، دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوکال پوینت علمی برنامه های طب ایرانی معاونت بهداشتی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:

♦ تعریف طب ایرانی چیست؟

براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO)، طب سنتی مجموعه‌ای از دانش، مهارت و شیوه­‌های مبتنی بر نظریه‌ها، باورها و تجارب بومی در فرهنگ‌های مختلف است و به منظور حفظ سلامتی و همچنین در پیشگیری، تشخیص، بهبود و یا درمان بیماری‌های جسمی و روانی به کار گرفته می­‌شود.

♦ رشته طب ایرانی از چه سالی در ایران راه اندازی شد؟

مقدمات راه اندازی رشته طب سنتی ایرانی در سال 1385 در وزارت بهداشت فراهم گردید و از سال 1386 جذب دستیار طب ایرانی در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران و شاهد انجام شد . در حال حاضر نیز 8 دانشکده طب ایرانی و 13 گروه آموزشی در حال فعالیت می باشند.

♦ شرط ورود به رشته  طب ایرانی چیست؟

شرط ورود به رشته طب سنتی ایرانی، فارغ التحصیلی از رشته‌های پزشکی یا داروسازی است لذا تمام افرادی که وارد این رشته می شوند با دانش روز آشنا هستند.

♦ دستاورد های پژوهشی و آموزشی طب ایرانی تاکنون چه بوده است؟

 کسب رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب مکمل برای دومین سال متوالی، بر اساس رتبه بندی متوالی جهانی و همچنین رشد 400 درصدی مقالات در زمینه طب ایرانی بین سال های 2000 تا 2015 همزمان با راه اندازی رشته های دانشگاهی مرتبط با طب سنتی از دستاوردهای کشور ایران در این حوزه می باشد.

طب ایرانی آکادمیک در فضای دانشگاهی، احیا می‌شود و همه کارآزمایی های بالینی در این حوزه، تابع قوانین موجود علمی دنیا است، به طوریکه نتایج آن در معتبرترین مجلات علمی دنیا منتشر می گردد.

 اکثر کارآزمایی‌های بالینی که در دانشکده‌های طب ایرانی انجام می شود در مشارکت با سایر گروه‌های تخصصی پزشکی انجام می شود. مثلا اگر قرار باشد در مورد یک بیماری گوارشی کار تحقیقاتی انجام شود لازم است یک متخصص گوارش در آن تحقیق حضور داشته باشد.

همچنین در تمامی دانشگاه های کشور 2 واحد درس طب ایرانی و مکمل برای دانشجویان رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مامایی، پرستاری، فیزیوتراپی و تغذیه به صورت مجازی و حضوری تدریس می گردد.

♦ رویکرد طب ایرانی چیست؟

طب ایرانی سلامت محور است و بخش عمده ای از آموزه های موجود در منابع طب ایرانی حول محور اصلاح سبک زندگی می باشد که شامل تدابیر و توصیه هایی برای مدیریت استرس، خواب و بیداری، محیط زیست ،تغذیه، فعالیت بدنی، دفع مواد زائد و حفظ مواد ضروری است. طب ایرانی با توجه به ریشه دار بودن این آموزه ها در فرهنگ و باورهای مردم قابلیت پذیرش بیشتری دارد ورود خدمات تایید شده طب ایرانی و آموزه های آن در نظام سلامت با هزینه کمتر و افزایش دسترسی مردم به این خدمات کمک زیادی به ارتقای سلامت جامعه می کند.

♦ آیا طب ایرانی در نظام سلامت کشور ادغام شده است؟

طب ایرانی در حال حاضر در 63 دانشگاه کشور در نظام سلامت ادغام شده است. در همین راستا، آموزش کلیه اعضای تیم سلامت  در نظام شبکه در سال 1402 در زمینه طب ایرانی به منظور توانمند سازی کارکنان و ارائه خدمات طب ایرانی در مراکز بهداشتی درمانی انجام شده است.

♦ هدف از ادغام طب ایرانی در نظام سلامت چه بوده است؟

اهداف عمده ادغام طب ایرانی در نظام سلامت شامل غربالگری جامعه  و ارتقای سطح آگاهی عموم مردم بر اساس آموزه های سبک زندگی سالم از نگاه طب ایرانی، افزایش دسترسی مردم به خدمات طب ایرانی، تقویت و توسعه استفاده از طب ایرانی در شبکه بهداشت و درمان، تامین منابع، بستر فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای کامل برنامه ادغام طب ایرانی در نظام سلامت، امکان ارجاع مراجعین به پزشکان متخصص طب ایرانی توسط اعضای تیم سلامت می باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,بهداشت
  • کد خبر : 131351
کلمات کلیدی
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین