میز خدمت الکترونیکی

جوانی جمعیت

امروز : 17 تیر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1400/10/09 - 12:09
  • 603
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZrF

شرکت مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کاشان موفق به کسب تاییدیه دانش بنیان شد

بر اساس اعلام دبیرخانه کارگروه ارزشیابی دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دلسا تشخیص آریا (دلتا) مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کاشان به خاطر تولید کیت های تشخیص واریانت های کرونا ویروس جدید موفق به کسب تاییدیه دانش بنیان شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه کارگروه ارزشیابی دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دلسا تشخیص آریا (دلتا) مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کاشان به خاطر تولید کیت های تشخیص واریانت های کرونا ویروس جدید موفق به کسب تاییدیه دانش بنیان شد.

 

دکتر مجید لطفی نیا عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و فناور اصلی این شرکت گفت: کیت های تولیدی این شرکت، بصورت یک پک چهارتایی با نام Delta vSNiP می باشد که اولین کیت های تولید شده در ایران با توان غربالگری و شناسایی تمامی سویه های جهش یافته یا واریانت های نگران کننده کرونا ویروس جدید هستند. 

 

وی افزود: با استفاده از این ۴ کیت امکان شناسایی انواع مختلف واریانت ها شامل آلفا، بتا، گاما، اپسیلون، اتا، زتا، یوتا، دلتا، دلتا پلاس و امیکرون وجود دارد. در واقع این مجموعه  چهار کیته قابلیت شناسایی چهار جهش K417N- L452R  - E484K  و N501Y را با استفاده از روش  منحصر به فرد TaqMan real-time PCR genotyping دارد. از آنجا که هر کدام از این جهش ها مختصص یک واریانت ویروس هستند بنابراین با استفاده از شناسایی ترکیب این جهش ها می توان انواع واریانت های کروناویروس را غربالگری و شناسایی نمود.  دکتر لطفی نیا تصریح کرد: علاوه براین، روش مذکور مکملی مناسب برای روش توالی یابی NGS، جهت پایش ژنومی واریانتهای مختلف  می باشد و اخیرا در گایدلاین جدید سازمان بهداشت جهانی به این روش اشاره شده است.

 

وی، اختصاصیت بالا در تشخیص جهش و حساسیت کمتر از 100 نسخه ویروس در واکنش را از دیگر ویژگی های این کیت عنوان کرد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰شرکت خارجی این نوع کیت ها را تولید کرده اند و قابل ذکر است که کیت ایرانی تولیده شده توسط تیم ما کاملا مشابه کیت های خارجی است با این تفاوت که قیمت آن حدود ۵ برابر کمتر می باشد.

 

وی ادامه داد: محققان عضو هیات علمی دانشگاه برای تولید این کیت به مدت یکسال در آزمایشگاه بیومارکرهای مولکولی آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کاشان به مطالعه و پژوهش پرداختند.

 

دکتر لطفی نیا یادآور شد: نکته قابل توجه اینکه موارد ابتدایی واریانت الفا در اسفند ماه سال گذشته و واریانت دلتا در خردادماه سال جاری توسط این کیت ها شناسایی و به مراجع مربوطه گزارش گردید. اخیرا نیز اولین مورد مبتلا به واریانت اومیکرون در تهران توسط کیت  Delta vSNiP و با همکاری با محققان گروه دارویی برکت شناسایی شد. 
  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 2078
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین