میز خدمت الکترونیکی

جوانی جمعیت

امروز : 20 اردیبهشت 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/09/14 - 14:30
  • 110
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZNyQ

سوالات رایج در مورد لبنیات

با توجه به اهمیت مصرف لبنیات و ضرورت مصرف آن در اکثر افراد و شایعات بی اساس به وجود آمده در مورد لبنیات آگاهی کارکنان بخش بهداشت جهت پاسخگویی صحیح به مراجعین لازم است از این جهت در ادامه به پاسخ به برخی از سوالات پرتکرار مراجعین در زمینه شیر و لبنیات می پردازیم.

1. آیا مصرف شیر و لبنیات برای من ضرر دارد؟

خیر با توجه به نیاز بدن به انواعی از ویتامین ها و مواد معدنی جهت زندگی روزمره و توجه به اینکه ماده اصلی سازنده استخوان ها و دندان ها کلسیم است مصرف روزمره لبنیات نه تنها ضرری ندارد بلکه ضروری نیز می باشد.

2. در چه صورتی نباید از لبنیات استفاده کنم؟

در برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز وجود دارد که نشانه های آن ایجاد نفح و دل درد و دل پیچه در فرد می باشد، البته تشخیص قطعی تنها با آزمایش صورت می گیرد، چنین افرادی باید از محصولات لبنی بدون لاکتوز مانند شیر های بدون لاکتوز استفاده کنند البته در این افراد مصرف پنیر و ماست مشکلی ایجاد نمی کند.

برخی افراد حتی با مصرف شیرهای فاقد لاکتوز باز هم دچار نفخ و دل پیچه و حتی راش ها و جوش های پوستی می شوند چنین افرادی حساسیت به پروتئین شیر گاو دارند و نباید از مواد لبنی تهیه شده از شیر گاو استفاده کنند چنین افرادی می توانند از شیر های سویا ترجیحا غنی شده با کلسیم و ویتامین د استفاده کنند.

افراد دچار میگرن بهتر است از پنیر های مانده و کهنه استفاده نکنند چرا که به دلیل وجود آمین ها منجر به افزایش سردرد افراد می شود.

افراد دچار سنگ های کلیوی به ویژه اگزالاتی بهتر است لبنیات را همراه با وعده های اصلی به ویژه ناهار مصرف کنند.

3. سردی لبنیات من را اذیت می کند چه کار کنم ؟

در طب سنتی همانطور که مواد غذایی با طبع سرد و گرم معرفی شده اند مصلحات آنها نیز جهت تعدیل طب آن ماده غذایی معرفی شده اند بطور مثال از مصلحات شیر می توان به هل، دارچین، عسل،گلاب و زنجبیل نام برد و از مصلحات ماست: نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون، سیاه دانه ، زنیان، پونه و عسل. مصلحات پنیر: آویشن، مغز گردو، نعناع خشک، سیاه دانه، کنجد، زیره سیاه و مصلحات دوغ کاکوتی، نعناع، آویشن و پونه می باشد.

4. آیا خامه و کره جزو لبنیات هستند؟

در علم تغذیه لبنیات ماده غذایی است که مقادیر مشخصی از مواد مغذی به ویژه پروتئین و کلسیم را داشته باشد، بدیهی است که خامه و کره تنها از چربی تشکیل شده اند و فاقد کلسیم هستند جزو لبنیات محسوب نمی شوند.شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ جزو لبنیات محسوب می شوند.

 

تهیه و تنظیم: خانم عباسیان کارشناس تغذیه مرکز امام علی (ع) و مرکز بهداشت شهرستان کاشان

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,ریاست
  • کد خبر : 124534
کلمات کلیدی
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین