مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
سهلانگاری عامل بسیاری از آسیبهای مغزی/ پیشگیری باید از بدو تولد آغاز شود
متخصص و مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: رعایت نکات ایمنی در هنگام فعالیتهای روزمره بسیار ضروری است چرا که سهلانگاری عامل بسیاری از آسیبهای مغزی بوده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر افشین احمدوند با بیان این که آسیبهای مغزی و اختلالات روانی ناشی از آنها به یکی از چالشهای بزرگ در حوزه روانپزشکی تبدیل شده است، اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود حتی ضربههای مغزی خفیف هم در ۱۰ درصد موارد منجر به انواع اختلالات از جمله اختلالات شناختی، افسردگی و حتی تغییرات شخصیتی میشوند که میتواند زندگی روزمره افراد را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
وی با ذکر مثالی عنوان کرد: ممکن است فردی که پیش از حادثه انسان مهربان، آرام و با حوصلهای بوده پس از ضربه مغزی به شدت تحریکپذیر، پرخاشگر و کمتحمل شود.
وی بر اهمیت پیشگیری از آسیبهای مغزی تأکید و عنوان کرد: این پیشگیری باید از بدو تولد آغاز شود.
دکتر احمدوند رعایت نکات ایمنی و استانداردهای شغلی در هنگام فعالیتهای روزمره، مانند رانندگی، کار، بازی، تفریح و ورزش را بسیار ضروری خواند و گفت: درمان و توانبخشی این آسیبها در برخی موارد بسیار مشکل، طولانی و هزینهبر است.
متخصص روانپزشکی با بیان این که بسیاری از آسیبهای مغزی ناشی از سهلانگاری است، تصریح کرد: درمان آسیبهای مغزی نیازمند یک رویکرد چندرشتهای است و همکاری متخصصان مختلف از جمله روانپزشکان، نورولوژیستها، کار درمانگران، فیزیوتراپیستها، متخصصان طب فیزیکی و پرستاری و... برای بهبود وضعیت بیماران ضروری است.
وی با اشاره به لزوم توجه به خانواده و مراقبان بیماران دچار آسیب مغزی، ادامه داد: خانواده و اطرافیان این بیماران نیز ممکن است تحت فشارهای زیادی قرار داشته باشند و باید از آموزشها و حمایت های لازم برخوردار شوند و در برنامههای درمانی مشارکت کنند.
دکتر احمدوند خاطرنشان کرد: تنها با توجه به تمام جوانب این موضوع، میتوان به بهبود کیفیت زندگی بیماران و خانوادههایشان کمک کرد.
نظر دهید