میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 02 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/08/20 - 10:10
  • 575
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZdsQ

در مورد روغن های خوراکی بیشتر بدانیم

امروزه استفاده از روغن ها برای پخت و پز سرخ کردن رایج شده است. لذا انتخاب نوع روغن مصرفی بسیار اهمیت دارد.

بهتر است بدانید مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود. بنابراین توصیه و تاکید می­گردد برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی از روغن‌های مایع با منشاءگیاهی استفاده شود.

به جای روغن های جامد نباتی و حیوانی از روغن های مایع استفاده کنیم (البته توجه شود در مصرف روغن مایع هم نباید زیاده روی کرد).  

اما در مورد مصرف روغن ها باید به نکات زیر توجه کرد:

برای سرخ کردن غذا حتما دقت کنید تا از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی استفاده شود البته این نکته حائز اهمیت است که حتی برای روغن های مخصوص سرخ کردنی هم نباید حرارت شدید را در نظر بگیرید.

برای پخت وپز مانند پخت برنج می توانید از روغن های پخت و پز مانند کانولا، زیتون و... استفاده نمایید.

 در مورد مصرف روغن های کنجد و زیتون هم باید به نکات زیر توجه فرمایید:

در مورد مقدار مصرف آن ها دقت فرمایید زیرا مصرف بیش از حد این روغن ها هم مناسب نیست.

روغن کنجد ۲۱۵ درجه حرارت را تحمل می کند و درحرارت بالاتر دود می کند، پس نباید برای سرخ کردن استفاده شود.

روغن کنجد و زیتون دست ساز به علت نداشتن آنتی اکسیدان و امکان آلودگی قارچی و میکروبی دستگاه ها توصیه نمی شود.

بهترین روش برای بهره بردن از خواص روغن زیتون، مصرف مقادیر محدود آن همراه با سالاد هست.

برای سرخ کردن از روغن زیتون استفاده نشود و تنها در موارد پخت وپز که در بالا اشاره کردیم می توانید استفاده کنید.

در خرید روغن زیتون دقت شود زیرا نوع تقلبی آن زیاد است.

روغن پومیس از تفاله زیتون به دست می آید و برای سلامتی انسان بسیار مضر است. در هنگام خرید روغن زیتون دقت شود که روی آن پومیس نوشته نشده باشد و به همین علت خرید نوع داخلی روغن زیتون مطمئن تر است.


سوال: آیا روغن‌های مایع همان گونه که به سطح اجاق گاز می‌چسبند در بدن ما و دیواره رگ‌ها نیز رسوب می‌کنند؟

 علت چسبندگی زیاد روغن مایع بر سطح اجاق گاز و ظروف ایجاد ترکیبات پلیمری در حرارت بالا و مجاورت با اکسیژن هواست که چنین شرایطی در بدن نیست و شانس ایجاد رسوب پلیمری در رگ‌ها با روغن مایع وجود ندارد.



 خانم رنجبر - کارشناس تغذیه مرکز لامع مرکز بهداشت شهرستان کاشان

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,بهداشت
  • کد خبر : 123988
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین