میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 01 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1403/05/27 - 12:56
  • 197
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZCUS
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان مطرح کرد:

توصیه‌های بهداشتی و درمانی به زائران پیاده روی اربعین

دکتر عباس آزادی رعایت تدابیر و نکات بهداشتی را بهترین راه برای تأمین سلامت در این مسیر طولانی برشمرد و به زائران پیاده‌روی اربعین حسینی توصیه کرد از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند چای پررنگ و قهوه پرهیز کرده و به مقداری انجیر، بادام خام، پسته و مویز یا برگه میوه‌های خشک، مثل هلو و زردآلو و یا آلوبخارا به همراه داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، معاون درمان دانشگاه با توجه به در پیش بودن ایام پیاده روی اربعین و اینکه یکی از دغدغه های زائران حفظ سلامتی در این روزهاست، اظهار کرد: رعایت بهداشت فردی، بهداشت آب‌ها و بهداشت غذایی سه اصل مهم برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز انواع بیماری‌های عفونی در میان زائران اربعین حسینی است.
 
دکتر عباس آزادی افزود: با توجه به اینکه افراد مسیر طولانی را راهپیمایی می‌کنند، باید نسبت به‌سلامت آب و مواد غذایی حساس باشند تا به انواع عفونت‌های روده‌ای، گوارشی و مسمومیت‌های غذایی مبتلا نشوند.
 
وی با اشاره به همزمانی مراسم پیاده روی اربعین با گرمای تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه کرد: به زائران سفارش می شود به هیچ عنوان بین بعد از ظهر بین ساعات ۱۱ تا 17 که گرما به اوج خود می‌رسد، پیاده‌روی نکنند و در این ساعات بیشتر به استراحت مشغول باشند و از غروب تا پاسی از شب به پیاده‌روی ادامه دهند. لباس‌های خنک و نخی بپوشند و از کلاه و عینک استفاده کنید.
 
معاون درمان عنوان کرد: در صورت بروز علائم گرمازدگی شامل گیجی، عدم تعادل، سردرد، تهوع و بالا بودن دمای بدن، خود را به محل سایه و خنک برسانید.
 
وی اضافه کرد: نوشیدنی‌هایی مانند شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آب لیمو، شربت آلبالو، شربت بید مشک، گلاب، تخم‌شربتی و تخم خرفه می‌توانند در جلوگیری از گرمازدگی کمک کنند چرا که اضافه کردن مقدار کمی آب لیمو یا سرکه به آب می‌تواند به رفع تشنگی یا اسپری کردن گلاب به سر و صورت و شستشوی سر و گردن و سینه با آب خنک مؤثر است.
 
دکتر آزادی تأکید کرد: افرادی که به فعالیت بدنی زیاد عادت ندارند، قبل از سفر فعالیت بدنی خود را افزایش دهند و بعد از بازگشت از سفر نیز حتماً به ورزش ادامه دهند.
 
وی برای افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای پیشنهاد کرد: مسافت پیاده روی در مسیر 80 کیلومتری نجف تا کربلا برای افراد زیر 40 سال که سالم و قوی هستند مناسب است و به افراد دارای بالای 50 سال سن و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت، قلبی و عروقی، فشار خون، آسم و بیماری انسدادی ریه هستند توصیه می شود یک مسیر کوتاه برای پیاده روی انتخاب کنند و وارد فضای ازدحام نشوند.
 
معاون درمان دانشگاه گفت: اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید حتماً داروهای خود را در این سفر همراه داشته باشید یا با در دست داشتن نسخه های درمانی خود به مواکب درمانی مستقر در مسیر پیاده روی مراجعه نمایید.
 
وی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی نیز تضریح کرد: بهتر است در مکان‌هایی که ازدحام جمعیت وجود دارد از ماسک استفاده شود و اگر علائمی شبیه آنفلوانزا(تب، سرفه، گلودرد) پدیدار شد حتماً به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
 
دکتر آزادی احساس درد در پاها را از شایع‌ترین مشکلات در پیاده روی اربعین دانست و بر استراحت متناوب در حین پیاده روی و استراحت کامل شبانه تأکید و خاطرنشان کرد: می‌توانید شب‌ها پاها را با آب نمک به اضافه روغن بادام یا زیتون ماساژ دهید، ماساژ باید از نوک و لابلای انگشتان پا شروع شده به سمت زانو و کمی بالاتر باشد تا درد و ورم را رفع کند و نیز وقتی نشسته و خوابیده‌اید، پاها را کمی بالاتر از سطح بدن بگذارید.
 
وی در خصوص احتمال گزش حشرات نیز یادآور شد: زائران حتماً لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند و جوراب پوشیده و از کرم یا مواد دافع حشرات برای مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شوند، استفاده کنند.
 
معاون درمان دانشگاه رعایت تدابیر و نکات بهداشتی را بهترین راه برای تأمین سلامت در این مسیر طولانی برشمرد و به زائران پیاده‌روی اربعین حسینی توصیه کرد از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند چای پررنگ و قهوه پرهیز کرده و به مقداری انجیر، بادام خام، پسته و مویز یا برگه میوه‌های خشک، مثل هلو و زردآلو و یا آلوبخارا به همراه داشته باشند.
  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 131706
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین