میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 01 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/12/24 - 13:50
  • 324
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZnER

تدابیر ماه مبارک رمضان از نگاه متخصص طب ایرانی دانشگاه

متخصص طب ایرانی دانشگاه،به تشریح تدابیر ماه مبارک رمضان پرداختند. ایشان با اشاره به فواید روزه داری برای سلامتی، بر رعایت اصول صحیح تغذیه در این ماه مبارک تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکترمرضیه اخباری در ابتدا به فواید روزه داری برای سلامتی اشاره کردند و گفتند:
"یکی از فوائد مهم روزه داری پاکسازی بدن از مواد زائدی است که موجب بیماری می شود. به همین دلیل است که امیرمومنان علی علیه السلام می فرمایند «گرسنگی مفیدترین داروهاست» یا «گرسنگی و بیماری یکجا جمع نمی شوند»."
خانم دکتر اخباری در ادامه به نکته مهمی اشاره کردند و گفتند:
"نکته مهم این است که روزه وقتی موجب سلامتی می شود که در مصرف غذا و آب زیاده روی نشود. اگر اصول صحیح تغذیه رعایت شود، طبیعی است که در پایان ماه مبارک رمضان حداقل چند کیلو وزن کاهش یابد در حالی که متأسفانه شاهدیم که عده زیادی از روزه داران به دلیل ترس و واهمه ای که از گرسنگی و تشنگی دارند در فاصله افطار تا سحر پرخوری کرده و در پایان ماه رمضان اضافه وزن نیز پیدا می کنند."
متخصص طب ایرانی دانشگاه، در خصوص وعده افطاری، توصیه های زیر را ارائه کردند:
مصرف یک لیوان آب جوش، یک لیوان آب جوش و عسل، یک فنجان شیر گرم با خرما، یک فنجان چای کمرنگ، فرنی، حریره بادام، سوپ رقیق کم گوشت یا بدون گوشت
پرهیز از غذای متنوع و در هم خوری
پرهیز از غذاهای دیر هضم مثل حلیم، اش رشته، سالاد اولویه، کشک بادنجان، ماکارونی و پاستا هنگام افطار
خانم دکتر اخباری در خصوص فاصله بین افطار و شام گفتند:
"بین افطار و شام فاصله نیندازید. باتوجه به فاصله کوتاه بین افطار و سحر، فاصله ایجاد کردن بین افطار و شام هم باعث پرخوری و هم موجب سوءهاضمه می شود."
متخصص طب ایرانی دانشگاه در خصوص وعده شام نیز توصیه های زیر را ارائه کردند:
مصرف پلو با انواع خورشت، چلوکباب، جوجه کباب
در خصوص نوشیدن مایعات، خانم دکتر اخباری گفتند:
"موقع افطار فقط در حد رفع نسبی عطش آب بنوشید و از نوشیدن حجم زیاد مایعات که موجب نفخ معده و سوءهاضمه می شود، بپرهیزید. آب را با حجم کم و به تدریج (جرعه جرعه) بنوشید. آب و سایر نوشیدنی های مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از خوردن افطار میل کنید. در این فاصله آب مورد نیاز بدن توسط سوپ و آش و حتی همان نان و برنجی که خورده می شود تأمین می گردد و جای نگرانی نیست. در وعده سحر نیز مایعات مورد نیاز بدن را نیم تا یکساعت قبل از غذا مصرف کنید و بعد از خوردن سحری آب و چای نخورید. افراد مسن، نوشیدنی شان ترجیحا گرم باشد (آب جوش/آب عسل/ چای کم رنگ ایرانی) ولی جوانان که گرم مزاج هستند و عطش زیادی دارند، مایعات خنک (نه یخ) میل کنند خصوصا نوشیدنی هایی که عطش آنها را کم می کند (خاکشیر و آبلیمو/ سکنجبین/عرق کاسنی و شاهتره)."
خانم دکتر اخباری در خصوص وعده سحری نیز گفتند:
"شام جای سحری را نمی گیرد. سحری را حتما میل کنید اگرچه چند لقمه باشد. نخوردن سحری باعث تحلیل قوا در طول روز می شود. در سحری از خوردن غذاهای تند و شور و شیرین بپرهیزید. همچنین غذاهایی مثل ماهی یا کباب یا سیر و پیاز زیاد نخورید تا دچار عطش نشوید. در وعده سحر بیشتر نان مصرف شود نه برنج زیرا انرژی بیشتری ایجاد می کند."
  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 128728
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین