میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 02 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1403/05/05 - 10:18
  • 251
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZDQS

تدابیر لازم برای پیشگیری از گرمازدگی

دکتر آزادی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: گرمازدگی اگر چه نسبت به سایر موارد اورژانسی، شیوع کمی دارد و قابل درمان است اما در صورتی که درمان به هنگام آن به تعویق بیفتد می‌تواند خطرآفرین و منجر به مرگ فرد شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گرمازدگی را از بیماری های شایع این روزها عنوان کرد و افزود: گرمازدگی زمانی ظاهر می‌شود که فرد، مدت زمان زیادی را در معرض نور آفتاب و یا دمای بالا قرار بگیرد و شدت آن بسته به میزان فعالیت بدنی، رطوبت از دست رفته و طول زمان قرار گرفتن در معرض گرما، می‌تواند از خفیف تا بسیار شدید متغیر باشد. 
 
دکتر عباس آزادی اظهار کرد: رنگ پریدگی، عرق شدید، تهوع، اسهال و استفراغ، سردرد، گرفتگی عضلات، خستگی، ضعف، تشنگی شدید، سرگیجه، از دست دادن تمرکز، از جمله علایم گرمازدگی و عوارض رایج آن در فصل تابستان به شمار می‌رود. 
 
وی در مورد گروه هایی که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، تصریح کرد: مادران باردار، افرادی دارای بیماری‌های خاص، افراد با سابقه بیماری قلبی، بیماری انسدادی مزمن ریه، دیابت، کم آبی، چاقی و افراد با محدودیت حرکتی، نوزادان و کودکان، سالمندان و افراد ناتوان، بیماران مبتلا به فشار خون بالا و نیز کسانی که در محیط‌های گرم فعالیت دارند، بیش از گروه های سنی دیگر در معرض خطر بالای ابتلا به اختلالات ناشی گرمازدگی در فصل تابستان قرار دارند.
 
دکتر آزادی در ادامه افزود: در نظر داشته باشید که گرمازدگی به درمان اورژانسی نیاز دارد چرا که اگر فرد درمان نشود می‌تواند منجر به تخریب مغز، قلب، کلیه‌ها و ماهیچه‌ها شود و هرچه درمان بیشتر به تعویق بیفتد، آسیب شدیدتر می‌شود و خطر به جا ماندن عوارض جدی یا مرگ افزایش می‌یابد. 
دکتر آزادی با بیان این که گرمازدگی می‌تواند به سرعت در چند دقیقه یا به آرامی و در چند ساعت یا چند روز درمان شود، افزود: ممکن است بیمار در طول بهبودی احساس خستگی و ضعف داشته باشد که این یک وضعیت طبیعی است. 
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: در صورتی که مجبور به ترک خانه هستید حتماً یک بطری آب یا شربت‌های خانگی خنک همراه خود داشته باشید و از لباس‌های نخی با رنگ روشن، کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید و در موارد گرمازدگی شدید، سریعاً فرد را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی برسانید و با استفاده از تدابیر طب ایرانی سعی در  پیشگیری و کاهش  گرمازدگی داشته باشید.
  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,درمان
  • کد خبر : 131479
کلمات کلیدی
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین