عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان عنوان کرد:
افزایش نگرانکننده سرطان در جوانان/ آگاهی و غربالگری، دو عامل پیشگیری از سرطان
دکتر مدنی گفت: آگاهی بخشی و غربالگری در زمان مناسب که منجر به تشخیص زودهنگام سرطان شده می تواند از نیاز به درمانهای پیچیده و شیمیدرمانی جلوگیری کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مریم مدنی فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان به بهانه روز آگاهی بخشی سرطان در گفتگویی با اشاره به افزایش شیوع سرطانها در سالهای اخیر، به خصوص سرطان پستان در بانوان اظهار کرد: غربالگری منظم میتواند به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: خانمها باید از سن ۴۵ سالگی به صورت سالانه ماموگرافی انجام دهند، به ویژه اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان در خانوادهشان وجود داشته باشد.
وی به افزایش نگران کننده سرطان در جوانان و به خصوص سرطان روده بزرگ اشاره کرد و افزود: افراد باید از سن ۵۰ سالگی به بعد، غربالگری سرطان روده بزرگ را آغاز کنند که این غربالگری میتواند بهصورت کولونوسکوپی یا آزمایش مدفوع سالیانه انجام شود.
دکتر مدنی در تشریح عوامل خطرساز در ابتلا به سرطانها تصریح کرد: مصرف گوشت قرمز، سیگار و الکل از جمله عواملی است که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
وی از رژیم غذایی غنی از فیبر، میوهها و سبزیجات نیز به عنوان عوامل مؤثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده نام برد.
این متخصص سرطان در پایان بر اهمیت آگاهیرسانی و انجام غربالگریهای منظم تأکید و خاطرنشان کرد: تشخیص زودهنگام میتواند از نیاز به درمانهای پیچیده و شیمیدرمانی جلوگیری کند.
نظر دهید