سلامت کلیهها و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری، در گفتگویی به ارتباط بین سلامت کلیهها و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پرداخته و بر اهمیت توجه به این موضوع تأکید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر علی مدیحی در این گفتگو به تشریح علل نامگذاری روز جهانی کلیه پرداخت و بیان کرد: بیماریهای کلیوی میتوانند عواقب جدی برای سلامت عمومی بدن به همراه داشته باشند.
وی تأکید کرد: با وجودی که سالانه افراد بی شماری در سراسر جهان به بیماری های کلیوی مبتلا می شوند اما هنوز بسیاری از مردم درباره این بیماری اطلاعات مفید و ضروری ندارند در واقع این بیماری زمانی نمود پیدا می کند که عملکرد کلیه ها کاهش می یابد و یا متوقف می شود و در این مرحله بیماری خیلی پیشرفت کرده است. در حقیقت بیماریهای کلیوی نه تنها میتوانند منجر به نارسایی کلیه شوند، بلکه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی (شایع ترین علت مرگ و میر در دنیا بوده که 30 درصد کل موارد مرگ در دنیا را شامل می شود) را نیز افزایش میدهند. بنابراین، آگاهی از این بیماریها و علائم آنها بسیار حائز اهمیت است.
متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه، به علائم هشداردهنده بیماریهای کلیوی اشاره کرد و گفت: فشار خون بالا، دیابت، وجود خون در ادرار و تکرر ادرار از جمله نشانههایی هستند که باید جدی گرفته شوند. متأسفانه، بسیاری از افراد در مراحل اولیه بیماریهای کلیوی هیچ علامتی ندارند و همین امر میتواند منجر به تشدید وضعیت آنها شود.
دکتر مدیحی، همچنین به روزهداران در ماه مبارک رمضان توصیه کرد: مهم است که روزهداران مصرف مایعات را در وعدههای افطار و سحر افزایش دهند و در صورت داشتن مشکلات کلیوی یا فشار خون، قبل از اقدام به روزهداری، با پزشک خود مشورت کنند.
در پایان، دکتر مدیحی به اهمیت مراجعه منظم به پزشک و انجام آزمایشهای ساده مانند آزمایش ادرار در کنار اندازهگیری فشار خون، ترک سیگار و دخانیات و پرهیز از مصرف خودسرانه داروها و مسکن ها تأکید کرد و گفت: با آگاه کردن مردم درباره این بیماری به ویژه راه های پیشگیری از آن، شانس مقابله با ناتوانی کلیوی را افزایش داده و مرگ و میر کاهش می یابد.
وی به افراد توصیه کرد: به سلامت کلیههای خود اهمیت بدهند و در صورت مشاهده هرگونه علامت غیرعادی، فوراً به پزشک مراجعه کنند.
نظر دهید