توسط عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
کیت جدید تشخیص سالک شهری و روستایی طراحی شد
دکتر مجید لطفی نیا، عضو هیات علمی دانشگاه ، موفق به طراحی کیت تشخیص و افتراق بیماری سالک شهری و روستایی شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، دکتر مجید لطفی نیا گفت سالک، بیماری پوستی ناشی از انگل لیشمانیا است که توسط پشه خاکی منتقل میشود.
وی بیان کرد ایران به عنوان یکی از مناطق آندمی سالک، به خصوص در استان اصفهان، با شیوع این بیماری مواجه است وتشخیص دقیق این بیماری برای درمان موثر آن ضروری است.
عضو هیات علمی دانشگاه افزود: روشهای فعلی تشخیص سالک، مانند بررسی میکروبی، با محدودیتهایی مانند حساسیت پایین و عدم تمایز بین انواع مختلف بیماری همراه هستند. به همین دلیل، روشهای مولکولی به عنوان جایگزینی نوین برای تشخیص این بیماری پیشنهاد شدهاند.
در حال حاضر، تنها کیت تشخیص مولکولی سالک با تاییدیه FDA آمریکا، کیت Smart Leish بر پایه تکنیک ریل تایم PCR است. با توجه به عدم وجود چنین کیتی در ایران، دکتر لطفی نیا با طراحی و تصویب طرح فناورانه، اقدام به تولید نمونه مشابه خارجی نموده است.
پس از انجام مراحل علمی و بررسی نمونههای بالینی، کیت اولیه تهیه و عملکرد آن توسط آزمایشگاه اداره امور آزمایشگاههای معاونت بهداشتی دانشگاه تایید شد. در حال حاضر، فرایند تجاریسازی این کیت توسط شرکت دانشبنیان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان در حال انجام است.
نظر دهید