۲۵ درصد جمعیت هدف کاشان در پویش سلامت شرکت کردند
معاون بهداشتی دانشگاه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون معادل ۲۵ درصد جمعیت هدف شهرستان در پویش ملی سلامت و غربالگری دیابت و فشار خون شرکت کردند.
دکتر مهدی دلاوری افزود: این طرح همزمان با سراسر کشور از ۲۰ آبان در شهرستان آغاز شد که تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد و جامعه هدف پویش ملی سلامت، شهروندان ۱۸ سال به بالا و زنان باردار هستند.
وی تصریح کرد: طبق برنامهریزی صورت گرفته ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت حوزه دانشگاه تحت پوشش غربالگری دیابت و فشار خون قرار میگیرند که در این طرح سنجش فشار خون، قند خون و اندازه گیری قد و وزن گروههای هدف به صورت رایگان انجام میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه، با اشاره به اینکه حتی بیماران دیابتی و مبتلایان به فشار خون نیز غربالگری میشوند، اظهار داشت: طبق برنامه در مرحله بعدی برای غربالگری آن گروه از بیمارانی که بنا به دلایلی امکان حضور فیزیکی ندارند تیمهای سیار اعزام میشود.
دکتر دلاوری، با بیان اینکه تمامی شهروندان میتوانند برای اندازهگیری قند خون و فشار خون به مراکز خدمات جامع سلامت شهرها و روستاها مراجعه کنند، افزود: مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت در ساعات اداری فعال است و در صورت استقبال گروههای هدف شیفت عصر نیز فعال میشود.
وی اظهار داشت: برای اجرای موفق طرح پویش ملی سلامت به مشارکت مردم نیازمندیم، مهمترین هدف این برنامه، شناسایی افراد مبتلا به دیابت و فشار خون و مداخله برای پیشگیری از بیماریهای ثانویه در این افراد است و شهروندان هنگام مراجعه کارت ملی یا شماره ملی خود را به همراه داشته باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه بیان کرد: تشخیص و کنترل زود هنگام دیابت و فشار خون اهمیت زیادی دارد، شایعترین علت مرگ و میر در کاشان به میزان ۳۵درصد، بیماریهای قلبی و عروقی است، بعد از آن سرطانها و تومورها ۱۵درصد و بیماریهای تنفسی با ۱۳ درصد در رتبه های بعد قرار دارند.
دکتر دلاوری ادامه داد: در مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی چند عامل اساسی از جمله دیابت و فشار خون بالا دخالت دارد.
وی گفت: متوسط سن امید به زندگی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان ۷۷ سال است که این شاخص در زنان ۷۸ و در مردان ۷۶ سال اعلام شده و قبل از انقلاب در جامعه ایرانی حدود ۵۵ سال بوده است.
لازم به ذکر است پویش ملی سلامت (غربالگری دیابت و پرفشاری خون) از ۲۰ آبان امسال توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور آغاز شده و تا ۱۵ دی امسال ادامه دارد؛ در این پویش تکمیل پرونده سلامت الکترونیک و غربالگری دیابت و پرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده مورد توجه است.
نظر دهید