در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
امکان تشخیص مولکولی عامل بیماری سل و ارزیابی مقاومت دارویی در مبتلایان ایجاد شد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، از امکان تشخیص مولکولی عامل بیماری سل(مایکوباکتریوم) و ارزیابی مقاومت دارویی در مبتلایان در آزمایشگاه مولکولی معاونت خبر داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، از امکان تشخیص مولکولی عامل بیماری سل(مایکوباکتریوم) و ارزیابی مقاومت دارویی در مبتلایان در آزمایشگاه مولکولی معاونت خبر داد.
به گزارش وب دا، دکتر مهدی دلاوری افزود: با راه اندازی دستگاه Gene Expertدر آزمایشگاه تشخیص مولکولی معاونت بهداشت کاشان، تایید موارد شناسایی شده و ارزیابی مولکولی مقاومت دارویی نسبت به ریفامپین در کمتر از 2 ساعت امکان پذیر شد.
وی تصریح کرد: این ﺗﮑﻧوﻟوژی یک تست مولکولی بر پایه کارتریج جدید، تمام اتوماتیک، ﺳرﯾﻊ، ﺑا دقت و سطح ایمنی ﺑﺎﻻ می باشد ﮐﮫﺑرای تشخیص ﺳرﯾﻊ بسیاری از عفونت های باکتریایی، ویروسی، مقاومت های آنتی بیوتیکی، بیمارهای ژنتیکی و انکولوژی قابل استفاده است.
دکتر دلاوری یادآور شد: در اﯾﻦ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﺗﻤﺎﻣﯽ مراحل PCRبه ﺻﻮرت پیوسته درون کارتریج های ﯾﮏ ﺑﺎر ﻣﺻرف و آماده که از پیش ﺑﺎ تمام ﻣواد ﺿروری جهت تکثیر و استخراج DNAبارگذاری شده است در کمتر از دوساعت انجام می شود.
وی ادامه داد: این روش، جدیدترین روش شناسایی و تعیین حساسیت سویه های سل جدا شده از بیماران و بویژه افراد مبتلا به سل می باشد که نسبت به چند دارو مقاوم هستند.
دکتر دلاوری اظهار داشت: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اعلام آمادگی و پیوستن در طرح جهانی بیماریابی سل در اتباع خارجی توانست تا در زمره دانشگاه منتخب دریافت کننده این دستگاه از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO)بصورت اهدایی قرار گیرد.
وی گفت: با راه اندازی این دانشگاه فرآیند تایید موارد مثبت سل و ارزیابی حساسیت دارویی که با روش رایج آزمایشگاه نیاز به چندین هفته زمان بود و متخصصین درمانی را در انتخاب به موقع درمان مناسب بعلت زمانبر بودن روش ارزیابی آزمایشگاهی با چالش روبرو می نمود مرتفع می نماید.
نظر دهید