میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 22 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/05/16 - 12:01
  • 2973
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z9Jz

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید می تواند برای سلامتی خطرناک باشد

کارشناس دفتر نظارت وپایش مصرف فرآورده های سلامت محور معاونت غذا و دارو دانشگاه گفت: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید می تواند برای سلامتی خطرناک باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مهروز اشرفی، با بیان اینکه اشعه ماوراء بنفش (UV) شکلی از تابش غیریونیزان است که توسط خورشید و منابع مصنوعی ساطع می‌شود، افزود: سازمان بهداشت جهانی(WHO)   5 تا 15 دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید را 2 تا 3 بار در هفته جهت تولید ویتامین D  در بدن توصیه می کند، اما قرار گرفتن طولانی مدت را مضر می داند. 

 وی تصریح کرد: قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید در مدت زمان کوتاه می تواند منجر به آفتاب سوختگی شود، در حالی که پیری زودرس و سرطان پوست از عوارض قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش در طولانی مدت است. 

وی ادامه داد: قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خطر ابتلا به بیماری های بالقوه کور کننده چشم مانند آب مروارید و تخریب شبکیه چشم را افزایش می دهد و نیز می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی از جمله سرطان پوست شود و عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و دفاع طبیعی پوست را سرکوب کند. 

وی، گذراندن مدت زمان طولانی در زیر نور خورشید (رفتن به ساحل، شنا و یا زندگی کردن در مناطقی که نور خورشید زیاد است)، داشتن سابقه آفتاب سوختگی جدی، افراد دارای پوست، مو و چشم های رنگ روشن، مصرف برخی از انواع داروهای خوراکی و موضعی مانند آنتی بیوتیک ها، قرص های ضد بارداری و محصولات بنزوئیل پراکساید، سابقه ابتلا خانوادگی به سرطان پوست و افراد با سن بالای 50 سال را از جمله عوامل خطر ناشی از اشعه ماوراء بنفش برشمرد. 

کارشناس دفتر نظارت وپایش مصرف فرآورده های سلامت محور معاونت غذا و دارو دانشگاه، گذراندن ساعات ابتدایی و میانی روز در صورت امکان در سایه ( تابش اشعه ماوراء بنفش بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر به اوج می رسد)، پوشاندن بازوها و پاها با لباس، استفاده از کلاه لبه پهن و عینک هایی که هم اشعه‌های UVA و هم UVB را مسدود می‌کنند و کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظت در برابر آفتاب  30 (SPF) و بالاتر را از جمله اقدامات لازم در برابر اشعه ماوراء بنفش عنوان کرد. 

وی، با اشاره به اینکه از برنزه شدن خودداری کنید، اظهار کرد: افرادی که در دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع به برنزه کردن می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند.

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,غذا و دارو
  • کد خبر : 102951
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین