میز خدمت الکترونیکی

جوانی جمعیت

امروز : 13 تیر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/11/03 - 10:08
  • 235
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZwLQ

برگزاری هفته اول پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار انتخاب همه،نمک کم اما تصفیه شده ید دار

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان با اشاره به شعار روز هفته اول پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در سال 1402 با عنوان "انتخاب همه،نمک کم اما تصفیه شده ید دار" بیان کرد:

به گزارش روابط عمومی دانشگاه،دکتر مسعود دهقانی گفت: خانواده‌ها بایستی از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند زیرا کمبود ید، از مشکلات تغذیه‌ای در کشور ماست و عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی، افزایش خطر سقط جنین، کم‌کاری تیروئید، ابتلاء به گواتر و... از پیامدهای کمبود ید در بدن است.

وی تصریح کرد در سال های اخیر به دلیل مصرف نمک های غیریدار شاهد افزایش مشکلات ناشی از کمبود ید مانند کم کاری تیرویید نوزادان هستیم لذا بایستی نمک به صورت تصفیه شده یددار و آن هم به مقدار محدود مصرف شود. 

رییس مرکز بهداشت شهرستان راجع به میزان مصرف نمک در روز افزود: افراد با فشارخون بالا، بیماران قلبی و کلیوی بایستی کمتر از ۲ گرم نمک در روز استفاده نمایند و برای افراد سالم زیر ۵۰ سال که بیماری ندارند مصرف روزانه حداکثر ۵ گرم نمک بلامانع هست. 

ایشان در ادامه راجع به مصرف نمک دریا افزود: نمک‌ دریا و سایر نمک های تصفیه نشده می توانند به ‌دلیل آلودگی‌ها و فلزات سنگین و نداشتن ماده مفید ید، باعث بیماری‌های مختلفی می‌شوند و نباید در برنامه غذایی روزانه قرار گیرند.

دکتر دهقانی افزود: تمام نمک‌ها اعم از نمک دریا و یا تصفیه شده دارای یک ترکیب شیمیایی یکسان به صورت کلرورسدیم هستند که مصرف زیاد آن باعث افزایش فشارخون می شود. تفاوت عمده انواع نمک ها در چگونگی استخراج و تولید، میزان ناخالصی، طعم، رنگ و محتوای ید آن‌هاست.

رییس مرکز بهداشت شهرستان با اشاره به ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه نمک طبیعی حاوی عناصر مفیدی مثل منیزیم و پتاسیم و عاملی بازدارنده بوده و استفاده نکردن از این نمک، موجب اختلالات روانی، بیماری‌های عفونی، ناراحتی‌های کبدی و... می شود، اظهار کرد: میزان منیزیم، پتاسیم و سایر املاح معدنی در نمک بسیار ناچیز هست و بهترین منابع غذایی این مواد معدنی سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات و حبوبات است که مقدار مورد نیاز روزانه آن ها هرگز با مصرف مقدار توصیه شده نمک /کمتر از ۵ گرم در روز/ تامین نخواهد شد.

وی در خصوص شایعات در خصوص نمک یددار تصفیه شده افزود: در یکی دو سال گذشته، تبلیغات زیادی علیه نمک تصفیه شده صورت گرفته است به عنوان مثال یکی از موارد تغییر رنگ نمک از سفید به آبی تیره در واکنش با آب نارنج است که  ایجاد رنگ آبی پررنگ، در واکنش نمک تصفیه شده و آب نارنج تنها با حضور نشاسته به صورت خالص یا در مواد غذایی مثل سوپ، اتفاق می‌افتد که دلیل کاملاً منطقی دارد و نشان از تولید نمک تصفیه‌شده با رعایت استانداردهای موجود است.

وی اضافه کرد: متأسفانه اطلاعات غلط و شایعات نادرست در فضای مجازی علیه نمک تصفیه شده یددار باعث مشکلات در سلامتی مردم خواهد شد و ضروری است با آگاهی‌بخشی و ارسال اطلاعات صحیح، مردم را به این موضوع بسیار مهم آگاه کرد.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,بهداشت
  • کد خبر : 125830
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین