کمیته فنی اجرایی بیماری های منتقله از پشه آئدس در دانشگاه تشکیل شد
هشتمین کمیته فنی اجرایی بیماریهای منتقله از پشه آئدس با حضور معاون بهداشت دانشگاه و سایر اعضاء روز چهارشنبه مورخ 05/07/1402 در معاونت بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، معاون بهداشت دانشگاه، هدف از این جلسه را حفظ آمادگی سیستم بهداشت و درمان در کنترل و مقابله با بیماری های احتمالی ناشی از گزش پشه آئدس با مشارکت کامل کلیه سازمان ها و ادارات دانست.
دکتر مهدی دلاوری، خواستار برنامه ریزی دقیق در خصوص اطلاع رسانی جامعه در پیشگیری از این بیماری ها و پیش بینی های لازم جهت مسائل بهداشتی درمانی و تجهیزاتی در این زمینه شد.
رئیس گروه واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه در این جلسه، با اشاره به خطر سرایت احتمالی بیماری های تب دانگ، چیکون گونیا و زیکا از طریق گزش پشه آئدس و شیوع این بیماری ها در کشورهای همسایه شرقی و غربی و تردد این اتباع به داخل کشور بر تشکیل کمیته های پنج گانه جهت آمادگی در مقابله با این بیماری ها تاکید و وضعیت شیوع این بیماری ها در جهان وکشور را بیان کرد.
جواد رجبی، علائم تب، لرز، استفراغ مکرر درد مفاصل و خونریزی از اعضای بدن را از علایم بیماری های مذکور برشمرد و افزود: هنوز در کشور ما انتقال این بیماریها بومی نشده است.
وی، با اشاره به اینکه پشه ناقل بیماری در شمال و جنوب کشور صید شده است اظهار داشت: در حوزه تحت پوشش دانشگاه نیز هرساله برنامه چک حشره شناسی جهت یافتن پشه فوق انجام می شود که تاکنون پشه فوق صید نشده است.
رئیس گروه واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه گفت: با توجه به اینکه برای این بیماری ها هنوز در دنیا واکسن و درمان اختصاصی وجود ندارد، دانستن راه های پیشگیری و بهسازی محیط و کنترل فاضلاب ها در جلوگیری از انتشار این بیماری ها از اهمیت به سزایی دارد.
نظر دهید