میز خدمت الکترونیکی

جوانی جمعیت

امروز : 18 تیر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1400/08/01 - 12:08
  • 337
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZgY

سبک تغذیه ای صحیح مهم ترین عامل کاهش شیوع بیماریهای غیر واگیر

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سبک تغذیه ای صحیح مهم ترین عامل کاهش شیوع بیماریهای غیر واگیر است.

معاون غذا و دارو دانشگاه  علوم پزشکی کاشان گفت: سبک تغذیه ای صحیح مهم ترین عامل کاهش شیوع بیماریهای غیر واگیر است.


به گزارش وب دا، دکتر محسن تقی زاده به مناسبت روز جهانی غذا افزود:  با توجه به شیوع بیماریهای غیر واگیر در کشور به ویژه در کاشان توجه ویژه به کاهش مصرف روغن، اسیدهای چرب ترانس، شکر و نمک بایستی صورت گیرد و به نشانگر تغذیه ای هنگام خرید مواد غذایی دقت شود.


وی اظهار داشت: 16 اکتبر مصادف با24 مهر ماه به مناسبت سالروز تاسیس سازمان خوار و بار جهانی (فائو) در سال 1945، روز جهانی غذا نامگذاری شده است و همه ساله به مناسبت این روز در تمامی کشورهای جهان مراسم ویژه جهت بررسی مشکلات غذا و امنیت غذایی توسط سازمانهای دولتی و خصوصی برگزار می شود.


معاون غذا و دارو دانشگاه، با اشاره به اینکه شعار روز جهانی غذا در سال جاری "اقدامات ما آینده ما هستند، تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط بهتر و زندگی بهتر " انتخاب شده، تصریح کرد: روزجهانی غذا 2021 برای دومین بار در حالی در سرتاسر جهان برگزار می شود که کشورها با آثار گسترده همه گیری جهانی کووید 19 مقابله می کنند و زمان آن فرا رسیده است که به آینده ای نگاه کنیم که باید با هم بسازیم.


وی ادامه داد: یک سیستم کشاورزی و غذایی یک سیستم پیچیده است که هر بار که ما غذا می خوریم، در این سیستم شرکت می کنیم. غذایی که انتخاب می کنیم، نحوه تولید، آماده سازی، طبخ و ذخیره آن ما را به بخشی جدایی ناپذیر و فعال در عملکرد سیستم کشاورزی تبدیل می کند.


دکتر تقی زاده یادآور شد: یک سیستم پایدار، کشاورزی و غذایی سیستمی است که در آن انواع غذاهای کافی، مغذی و ایمن با قیمت مناسب برای همه در دسترس باشد. در این سیستم نباید هیچ کس گرسنه باشد یا از هیچ نوع سوء تغذیه ای رنج  ببرد. قفسه ها در بازار محلی یا فروشگاه با مواد غذایی پر باشد.  غذای کمتری هدر رود و زنجیره تامین مواد غذایی در برابر شوک هایی مانند تغییرات شدید آب و هوایی، افزایش قیمت یا همه گیری، مقاوم تر باشد. همچنین تخریب محیط زیست یا تغییرات آب و هوایی را محدود کند، نه بدتر.


وی گفت: در واقع، سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی امنیت غذایی و تغذیه را برای همه، بدون به خطر انداختن پایه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، برای نسل های آینده فراهم می کند. فعالیت آنها منجر به تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر برای همه می شود.


معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان نیز در این مراسم، امنیت غذایی، سلامت غذایی و عدالت مصرف را سه دغدغه اصلی جهاد کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت:  امروزه تامین غذا خیلی قوی تر از مباحث نظامی در کشورها می‌باشد و اقتدار  هر کشوری به تامین غذا در آن کشور بستگی دارد و علمدار این مبحث کشاورز است


مهندس رضا مظلومی افزود: خوشبختانه بحث اقتدار غذایی در کشور ما در چند سال اخیر به صورت جدی در دستور کار مسئولان قرار گرفته و از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و کاشان در شش محصول کشاورزی رتبه اول در کشور و در ۱۰ محصول رتبه اول در استان اصفهان را دارد و اعتقاد ما در جهاد کشاورزی به ثروتمند شدن و قوی شدن کشاورزان است تا آنها بتوانند تجربیات جدیدی کسب کنند و محصولات سالم تری را در اختیار مصرف کننده قرار دهند.


وی  تصریح کرد: امروزه با توجه به اینکه برای انجام هر کاری به علم و دانش نیاز است و برای تامین مصرف غذایی سفره مردم باید دارای سیستم کشاورزی پایدار و الگو کشت باشیم، که هم باعث پیشرفت و کسب درآمد بالایی برای کشاورز و هم با افزایش تولید محصولات کشاورزی سالم در کاشان روبرو باشیم.


دکتر عباس  شاه میرزایی مسئول شبکه دام پزشکی شهرستان کاشان نیز در این مراسم گفت: در چند سال اخیر فضای شهرستان کاشان به سمت تولید موادغذایی بسته بندی و هویت دار سوق داده شده و بیش از  ۵ شرکت در کاشان بسته بندی محصولات غذایی را به عهده گرفتند ودر حال حاضر فروشگاه‌های کاشان محصولات سالم بهداشتی و بسته بندی شده در اختیار مردم قرار میدهند.


لازم به ذکر است: مدیران کارخانجات و شرکت های تولیدی نیز در این نشست، مشکلات و پیشنهادهای خود را عنوان و به بحث و تبادل نظر پرداختند .


گفتنی است  در این مراسم از سه شرکت، دو کارگاه و دو مسئول فنی برتر از واحدهای تولیدی صنایع غذایی و همچنین از کارشناس نمونه و پیشکسوت معاونت غذا و دارو  تقدیر و تجلیل به عمل آمد.


لازم به ذکر است: در پایان این مراسم از شرکت های حامیان سلامت که در دوران شیوع ویروس کرونا در تامین مواد ضد عفونی کننده و وسایل حفاظ فردی با  معاونت غذا و دارو همکاری داشتن با اهداء لوح تقدیر و تندیس تقدیر و تشکر شد.


شایان ذکر است: مراسم روز جهانی غذا را با حضور مسئولین ادارات مرتبط، صاحبان صنایع غذایی، مسئولین فنی کارخانجات صنایع غذایی و کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آزمایشگاه کنترل غذا در محل سالن دکتر قریب دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.




  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 1954
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین