میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 20 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1403/10/19 - 12:16
  • 58
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZbDU
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

سبک زندگی نامناسب از عوامل خطر بروز و تشدید بیماری‌های التهابی روده

فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه، بر اهمیت سبک زندگی سالم در پیشگیری و کنترل بیماری‌های التهابی روده تأکید کرد و به بررسی عواملی چون تغذیه، استرس و فعالیت بدنی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید مهدی رسولی‌منش، با تقسیم بندی بیماری‌های التهابی روده به دو نوع اصلی: کرون و کولیت اولسراتیو (زخمی)، اظهار داشت: بیماری‌های التهابی روده نوعی بیماری مزمن با دوره‌هایی از بهبود و عود هستند. 

 

عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: این دو نوع بیماری‌، با وجود تفاوت‌هایی در محل و نوع درگیری، علایم، تشخیص و درمان؛ هم پوشانی قابل توجهی با یکدیگر دارند. 

 

وی، با اشاره به شیوع این بیماری‌ها در جوامع مختلف، تصریح کرد: شیوع بیماری‌های التهابی روده در کشورهای صنعتی رو به افزایش است و در کشورهای در حال توسعه نیز، به‌ویژه در مناطقی که به تازگی صنعتی شده‌اند، این روند مشاهده می‌شود. 

 

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در خصوص آمار بیماری‌های التهابی در کشور، عنوان کرد: در ایران تخمین زده می‌شود که شیوع این بیماری حدود یک دهم درصد باشد و می‌تواند افراد در تمامی سنین، حتی شیرخواران و کودکان زیر دو سال را درگیر کند، اما بیشترین شیوع بیماری در سنین ۱۵ تا ۳۰ سال میباشد.

 

دکتر رسولی منش ادامه داد: از نظر جنسیت در بیماری کرون غلبه خفیف زنانه و در بیماری کولیت زخمی غلبه خفیف مردانه مشاهده می شود.

 

وی در تشریح عوامل خطرساز این بیماری، اذعان کرد: عوامل محیطی و سبک زندگی در افراد مستعد به لحاظ ژنتیکی نقش مهمی در بروز و تشدید بیماری‌های التهابی روده دارند. 

 

عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: سبک زندگی نامناسب از قبیل مصرف سیگار (در مورد بیماری کرون)، خواب ناکافی و کم‌تحرکی، رژیم غذایی نامناسب و کمبود ویتامین D از جمله عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهند. 

 

دکتر رسولی منش افزود: ابتلا به برخی عفونت های روده ای و مصرف بی رویه و نابه جای برخی داروها از جمله آنتی بیوتیک ها با تغییر در میکروبیوتا و فلور طبیعی روده از دیگر عوامل خطرساز ایجاد بیماری به شمار میروند.

 

وی، با تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان مناسب و به هنگام این بیماری‌ها، به علائم بالینی آن‌ها اشاره کرد و گفت: درد شکم، اسهال، خونریزی گوارشی، کاهش وزن، بی‌اشتهایی و ضعف و خستگی از جمله علائم شایع این بیماری‌ها هستند و به ویژه در صورتی که این علائم به مدت طولانی ادامه داشته باشند، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. 

 

عضو هیات علمی دانشگاه، خون‌ریزی شدید، بروز تنگی، انسداد و سوراخ شدگی روده، ایجاد آبسه و فیستول را از دیگر نشانه‌های جدی و عوارض این بیماری‌ها برشمرد. 

 

وی اظهار داشت: همچنین بیماری کرون به دلیل درگیری روده باریک می تواند منجر به کمبود برخی ویتامین ها، مواد معدنی و املاح به دلیل سوء جذب آنها شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه گفت: علاوه بر آن بیماری‌های التهابی روده درحدود یک سوم موارد می توانند با تظاهرات خارج روده ای از قبیل کبدی-صفراوی، استخوانی و مفصلی، چشمی، پوستی، قلبی ریوی و ... همراه باشند.

 

دکتر رسولی منش تأکید کرد: علاوه بر درمان دارویی لازم تحت نظر پزشک فوق تخصص گوارش، اصلاح سبک زندگی و کنترل استرس و رعایت توصیه های رژیم غذایی و مراجعات و پیگیری منظم بیماران می‌تواند به کنترل و بهبود کیفیت زندگی آنان کمک کند. 

 

دکتر رسولی منش اظهار داشت: این بیماری‌ها اگر به‌موقع تشخیص داده و درمان شوند، می‌توانند تحت کنترل باقی مانده و عوارض کمتری ایجاد کنند. بنابراین، آگاهی از علائم و عوامل خطر این بیماری‌ها برای عموم مردم بسیار حائز اهمیت است.

 

دکتر رسولی‌منش در پایان، به مردم عزیز توصیه کرد: با رعایت رژیم غذایی سالم از جمله مصرف منظم میوه و سبزیجات تازه و کاهش مصرف چربی ها و پروتئین های حیوانی، فعالیت بدنی منظم، خواب کافی، ترک سیگار و کنترل استرس از بروز و تشدید بسیاری  بیماری ها از جمله بیماری های التهابی روده جلوگیری کنند.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 137780
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین