• 1402/08/07 - 09:47
  • /ZTVB

4 ساعت اول بروز سکته مغزی زمان طلایی درمان است

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: 4 ساعت اول بروز سکته مغزی، زمان طلایی درمان است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر عباس آزادی با اشاره به نامگذاری 7 آبان  بنام  روز جهانی پیشگیری سکته مغزی است  اظهار داشت: سکته مغزی یک اختلال حاد در خونرسانی به مغز ( انفارکتوس مغزی ) و یا وقوع حاد خونریزی در مغز میباشد که در نتیجه بخشی از مغز که از این  واقعه متاثر شده است، دچار مشکل در عملکرد خود خواهد شد.

وی بیان کرد سکته مغزی شایع ترین علت ناتوانی در افراد است و می تواند در هر فردی و در هر سنی اتفاق افتد.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه گفت: یک چهارم از بیماران دچار سکته مغزی جان خود را از دست می‌ دهند و نیمی دچار معلولیت های درازمدت می شوند، اما لازم است بدانیم که سکته های مغزی قابل پیشگیری و درمان است.

دکتر عباس آزادی افزود: فشارخون و کلسترول بالا، چاقی و استعمال دخانیات، کم تحرکی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و مصرف الکل از عوامل قابل کنترل این بیماری هستند که نقش بسیار مهم و موثری در پیشگیری از سکته مغزی دارند.

وی به 3 علامت بروز سکته مغزی اشاره و گفت: انحراف ناگهانی صورت، اختلال ناگهانی در تکلم و ضعف ناگهانی در یک طرف بدن از علائم مهم این بیماری هستند که تست F.A.S.T کمک می کند علائم سکته مغزی شناسایی شود.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه  افزود: اولین اقدام تماس با ۱۱۵ است و نباید وقت را در تماس با اطرافیان از دست داد.

دکتر عباس آزادی در پایان بیان کرد: مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی مجری کد 724 ( درمان سکته های مغزی ) در شهرستان می باشد.

• گروه خبری : اخبار دانشگاه,درمان