میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 03 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/08/15 - 09:17
  • 263
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZyYB

بیمارستان شهید بهشتی کاشان تنها مرکز واجد درمان سکته مغزی در شمال استان

متخصص بیماری های مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت : تنها بیمارستانی که در شمال استان اصفهان بعنوان بیمارستان 724و پایلوت سکته مغزی می باشد مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی می باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهدی خیران  گفت: سکته مغزی یا اصطلاح دقیق آن حوادث مغزی – عروقی نوعی اختلال نورولوژیک ناگهانی است که در اثر اختلال خون‌رسانی به ناحیه‌ای از بافت مغز رخ می‌دهد.

دکتر مهدی خیران بیان کرد: سکته مغزی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مغز و اعصاب است که روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر در کشور دچار می‌شوند و ۹۰ درصد این سکته‌ها به دلیل داشتن سبک زندگی نادرست است.

وی گفت: دو نوع عامل داریم که پزشک یا بیمار دخالتی در آن ندارد و اولین عامل سن بیمار می‌باشدکه هر میزان سن بالاتر باشد باعث بروز سکته مغزی می‌شود و در سنین بالای  65سال حدود 75درصد موارد سکته مغزی را شامل می شوند ولی در سنین پایین این بیماری کمتر رخ می‌دهد و دومین جنس مذکر می باشد که  مردان بیشتر از خانم‌ها دچار سکته مغزی می‌شوند و سومین عامل سابقه ارثی می باشد.

متخصص بیماری های مغز و اعصاب  گفت:  عواملی مانند قند خون بالا، پرفشاری خون، چربی خون، مصرف سیگار و قلیان ، بی تحرکی، چاقی، استرس و رژیم غذایی نامناسب شامل فست فود، غذاهای آماده و کنسرو شده که ریسک سکته مغزی را بالا می‌برد و با انجام سی تی اسکن می توان سکته مغزی را تشخیص داد.

وی بیان کرد: شایع ترین علائم سکته مغزی انحراف صورت، بی‌حسی اندام یک طرف بدن، تکلم، اختلالات بینایی،اختلالات تعادل( سرگیجه) می‌باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: سکته مغزی، بیماری اورژانسی است و اگر در ساعات اولیه این اتفاق رخ دهد و نتوانیم به فرد کمک کنیم این نقص بیماری به صورت دائم خواهد بود.

وی بهترین زمان طلایی مراجعه بیمار را بین ۳ تا ۴ ساعت اولیه دانست و بیان کرد بعد از این زمان دیگر اقدامی نمی‌توان انجام داد و بهترین حالت این است که در ساعت اولیه فرد به بیمارستان مراجعه کند.

دکتر مهدی خیران تاکید کرد: فردی ک دچار به سکته مغزی می شود خونسردی خود را حفظ کند و فرد یا همراهان آن از خود درمانی داخل منزل پرهیز کنند.

متخصص بیماری های مغز و اعصاب بیان کرد زمانی که این بیماری رخ می دهد از شروع این علائم به ازای هر یک دقیقه حدود ۲ میلیون سلول عصبی از بین می‌رود و سلول های عصبی قابل تجدید پذیری نمی باشد.

دکتر مهدی خیران گفت: توصیه می‌شود هر فردی  که دچار این علائم می شود اولین اقدام خود فرد یا همراهانش با اورژانس 115 تماس بگیرند و در اسرع وقت فرد را به نزدیکترین بیمارستان 724 اعزام کنند.

وی بیان کرد، بیمارستان ۷۲۴ یعنی بیمارستانی هست که ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز دسترسی به امکاناتی که کمک به بیمار سکته مغزی را شامل می شود.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,درمان
  • کد خبر : 109188

تصاویر

 بیمارستان شهید بهشتی کاشان تنها مرکز واجد درمان سکته مغزی در شمال استان
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین