• 1401/06/21 - 10:55
  • /ZN8

گفتگوی اختصاصی با دکتر مجید مازوچی متخصص قلب و عروق و فلو شیپ آنژیو گرافی و آنژیوپلاستی دانشگاه

در این شماره ماهنامه حیات روابط عمومی دانشگاه گفتگوی اختصاصی با دکتر مجید مازوچی متخصص قلب و عروق و فلو شیپ آنژیو گرافی و آنژیوپلاستی و عضو هیات علمی دانشگاه داشتیم.

لطفا خودتان را معرفی کنید و اشاره مختصری به سوابق علمی و مدیریتی خود بفرمایید؟ (از جمله سال تولد، محل زندگی، رشته و سال ورودی به دانشگاه و رشته تخصص، سال ازدواج، تعداد فرزندان و…)

مجید مازوچی هستم، متولد سال ۱۳۵۰ شهرستان کاشان.

بنده تا مقطع دبیرستان کاشان بودم و در دبیرستان امام خمینی درس خواندم و سپس در سال ۱۳۶۸ پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شدم و بعد از ۷ سال، با اخذ مدرک پزشکی دوران طرح خود را در کاشان و روستاهای اطراف گذراندم و بعد مقطع تخصص را سال ۱۳۸۲ در رشته قلب و عروق در دانشگاه تهران پذیرفته شدم و همان سال ازدواج کردم.

مجدد پس از پایان تخصص برای دوران طرح و ادامه کار به کاشان بازگشتم و همزمان با پایان طرح تصمیم به ادامه تحصیل و خواندن فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی گرفتم که متاسفانه در آن زمان در کاشان بخش آنژیو نداشتیم و مسئولیت من این بود علاوه بر تحصیل این بخش را نیز راه اندازی کنم، که از نظر اجرایی کار بسیار سختی بود اما خداروشکر با کمک همکاران انجام شد و در حال حاضر نیز مسئول این بخش می‌باشم.

با عنایت خداوند متعال ۳ فرزند دارم که انشاالله پسر بزرگم همکار آینده من است و دو دختر من در دوارن مدرسه و دبیرستان هستند.

رشته تحصیلی خود را با چه انگیزه‌ایانتخاب کردید؟

تنها انگیزه من در انتخاب رشته پزشکی علاقه بود.

آیا از شغل خود رضایت دارید؟

بله

چه چیزی باعث رضایت بیشتر شما می‌شود؟

بیشتریت دلیل رضای من به دلیل خدمت رسانی بیماران است تا با درمان به زندگی طبیعی خود بازگردند و خانواده‌هایشاننیز آرامش داشته باشند.

علت بیشترین مراجعات در شهرستان با توجه به تخصص شما چیست؟

دو دسته بیشترین مراجعه به مطب را دارند. دسته اول که با مشکل قلبی و گرفتگی عروق مواجه هستند و دیگری کسانی که احساس ناراحتی در قفسه سینه دارند ولی مشکل قلب ندارند و عموما این افراد در اثر استرس روحی دچار این عارضه می‌شوند.

متاسفانه استرس روحی در کل جامعه بیشتر شده و این مسئله باعث بروز هرچه بیشتر مشکلات قلبی می‌شود.

همچنین در کاشان متاسفانه یک سری مشکلات قلبی زیادتر هست و علل اصلی آن کم تحرکی، مصرف چربی و کلسترول می‌باشد چون به نظر من در این شهر ورزش جا نیفتاده و امکانات عمومی برای ورزش وجود ندارد.

توصیه شما برای کاهش این دسته از بیماری‌ها در منطقه چیست؟

پرهیز از مصرف غذای سرخ کرده و چرب و استعمال دخانیات

سن سکته قلبی در ایران کاهش و ابتلا به بیماری‌های قلبی افزایش یافته است. دلیل این امر چیست؟

غیر از عوامل ارثی و ژنتیکی مسئله‌ایکه باید به آن اهمیت بدهیم مصرف غذای سالم و طبیعی و همچنین داشتن تحرک و ورزش کردن و در انتخاب سبک زندگی دقت کنیم. افزایش استرس و مصرف دخانیات بخصوص در خانم‌ها نیز از دیگر علل موثر در این امر هستند. ‌

آیا با اصلاح الگوی غذایی می‌توان از بیماری‌های قلبی پیشگیری کرد؟

قطعا بی‌تاثیر نخواهد بود.

بعنوان یک استاد نقاط ضعف و قوت دانشجویان در حال حاضر چیست؟

نقطه قوت دانشجویان امروزی توانایی و استفاده از فضای مجازی، در دسترس بودن تمام منابع و آموزش‌های آنلاین است.

نقطه ضعف در دانشجویان عدم توجه ویژه به مسائل فرهنگی است.

آیا زندگی کاری بر زندگی شخصی و خانوادگی شما تاثیری داشته است؟ نظر خانواده در این رابطه چیست؟

کسی که در حیطه پزشکی مشغول به خدمت است دیگر زمان کافی برای کمک به خانواده ندارد و بار اصلی مسئولیت آن خانواده بر دوش همسر وی  می‌باشد، برای اینکه هر پزشک بتواند جایگاه و کارایی خود را داشته باشد همواره نیازمند یک همراه خوب می‌باشد.

اگر این تفاهم نباشد پزشک نمیتواند به اندازه کافی در شغل خود موثر باشد.

همسر بنده همیشه مشوق من بوده تا بتوانم کارها و امور خود را با انرژی انجام بدهم.

تا بحال از شغل خود خسته شده اید؟

من از کار خودم از نظر ذهنی و روحی هرگز خسته نبوده ام، اما توان فیزیکی محدود است.

راجع به سختی‌ها و شیرینی‌های شغل تان بگویید؟

یکی از سختی‌های این رشته گوش دادن به مشکلات و دردهای بیماران است که احساس رنج و همدردی عمیقی را برای پزشک به همراه دارد و همچنین تماس برای مراجعات ضروری در نیمه شب یا لحظات افطار

اما زمانی که در جلسات بعد بیمار با لب خندان مراجعه میکند و از بهبودی و زندگی طبیعی‌اشبرای پزشک حرف میزند، قابل ارزش گذاری مادی نیست.

آیا خاطره‌ایدر این حرفه را به یاد می‌آورید و می‌توانید تعریف کنید؟

خاطرات من در دوران کارم بسیار خوب بوده، مردم کاشان مردم خوب و با گذشتی هستند و همواره قدرشناس زحمات پزشک هستند.

برخورد خوب مردم با من بوده است که باعث ادامه این راه بوده است.

به نظر شما یک پزشک خوب باید چه ویژگی‌های داشته باشد و کدام ویژگی مهم‌تر است؟

یک پزشک می‌بایست همیشه به ارزش‌های اخلاقی و به روز بودن علم توجه داشته باشد.

اگر یک پزشک کار خود را به نحواحسن انجام دهد و بدنبال مادیات نباشد، روزی حلال، جایگاه اجتماعی و محبوبیت به سویش روانه می‌شود.

به عنوان سوال آخر، آخرین باری که قلب خودتان و خانواده تان را بررسی کردید، چه زمانی بود؟

من آخرین بار کمتر از یکسال پیش خود و همسرم را چکاپ قلبی کردم.

سالیانه لازم است چکاپ قلب صورت گیرد زیرا پیشگیری بهتر از درمان است.

اولین عبارتی که با دیدن کلمات ذیل به ذهن شما خطور می‌کند را بیان نمائید.

دانشجو: نشاط

کرونا: بلای قرن