میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 02 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/07/24 - 13:07
  • 416
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZmRB

هدررفت مواد غذایی در جهان ۱.۶ میلیارد تن / حدود۳.۱ میلیارد نفر در جهان دچار سوء تغذیه

معاون غذا و دارو دانشگاه اظهار داشت: " آب زندگی است ، آب غذاست " شعار روز جهانی غذا نامگذاری شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، دکتر محمد رضا رشیدی ، با اشاره به نامگذاری 16 اکتبر مصادف با 24 مهر ماه روز جهانی غذا به مناسبت سالروز تاسیس فائو در سال 1945 ادامه داد: شعار ملی این روز "آب زندگی است، آب غذا است " می باشد.

وی افزود: از آنجائیکه ضایعات و هدر رفت مواد غذایی هر ساله حدود ۱.۶ میلیارد تن تخمین زده می شود که از این میزان ۳/۱ میلیارد تن بخش قابل خوراکی آن است، برآورد می شود که حدود ۱۳ درصد مواد غذایی قبل از عرضه به بازار از بین می رود و حدود ۱۷ درصد هم در سطح عرضه و مصرف هدر می رود

دکتر رشیدی افزود : سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد  همه ساله یک شعار را به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری می نمایند و در سراسر جهان و به منظور جلب توجه تمامی ذینفعان و نقش آفرینان در مقوله امنیت غذا این روز را با برگزاری مراسم گرامی می دارند.

معاون غذا و دارو دانشگاه با ذکر این نکته که آب منشأ حیات است و بدون آن غذا و زندگی وجود نخواهد داشت  گفت :رشد سریع جمعیت، شهرنشینی، توسعه اقتصادی و تغییرات آب‌وهوایی منابع آب زمین را تحت‌فشار فزاینده‌ای قرار داده است و منابع آب شیرین به‌ازای هر نفر در دهه‌های گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته است.

 

در ادامه دکتر رشیدی اعلا م کرد گزارش‌های جهانی موجود نشان می دهد حدود  ۶۹۰-۷۸۰ میلیون نفر در جهان در سال ۲۰۲۲ با گرسنگی مواجه بوده و  حدود۳.۱ میلیارد نفر به درجاتی از سوء تغذیه مبتلا هستند این در حالی است که  حدود ۱۳ درصد مواد غذایی قبل از عرضه به بازار از بین می رود و حدود ۱۷ درصد هم در سطح عرضه و مصرف هدر می رود نکته قابل توجه و تامل اینجاست که  بخش مهمی از مواد غذایی به‌صورت زباله دفن  می شوند یکی از بزرگ‌ترین منابع انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

 

دکتر محمد رضا رشیدی در پایان گفت : اهمیت و جایگاه غذا در تحقق امنیت غذایی و سلامت جامعه منتج به آن گردید تا در سال ۱۴۰۲ دو سند مهم شامل سند دانش بنیان امنیت غذایی و سند ملی امنیت غذا و تغذیه به ترتیب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به تصویب برسد.

امید است با اجرا صحیح و بهنگام آنها شاهد تامین حدکثری امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی که در سیاست های کلی سلامت بر آن تاکید شده است باشیم.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 108777
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین