میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 24 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1401/08/25 - 14:52
  • 402
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z1c
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

نیمی از مبتلایان به دیابت در جهان از بیماری خود خبر ندارند

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیام خود به مناسبت هفته دیابت اظهار داشت: نیمی از مبتلایان به دیابت در جهان از بیماری خود خبر ندارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیام خود به مناسبت هفته دیابت اظهار داشت: نیمی از مبتلایان به دیابت در جهان از بیماری خود خبر ندارند.

به گزارش وبدا، متن پیام دکتر حسین فرشیدی به شرح زیر است:


شعار امسال روز جهانی و هفته ملی دیابت « با آموزش دیابت، از آینده خود محافظت کنیم»


دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر در جهان است. این بیماری چهارمین یا پنجمین علت مرگ در اکثر کشورهای با درآمد بالا (توسعه یافته) است. علاوه بر دیابت، اختلال تحمل گلوکز (IGT) نیز یکی از معضلات بزرگ در زمینه سلامت است. مبتلایان به اختلال تحمل گلوکز بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی هستند.   تعداد مبتلایان به دیابت در گروه سنی ۲۰ تا ۷۹ سال در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۳۷ میلیون نفر بوده است. پیش بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۴۵ از مرز ۷۸۴ میلیون نفر بگذرد. تعداد مبتلایان به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ در همه کشورهای جهان در حال افزایش است و متاسفانه بیش از ۷۵ درصد بیماران در کشورهای با در آمد کم و متوسط زندگی می‌کنند.

نیمی از مبتلایان به دیابت (بیش از ۲۳۰ میلیون نفر) از بیماری خود بی‌خبر هستند. دیابت سالانه عامل مستقیم ۶.۷ میلیون مرگ است (۶ میلیون و هفتصد هزار نفر). هزینه‌های بهداشتی درمانی ناشی از دیابت در سال ۲۰۲۱ حداقل ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است.

دیابت و عوارض آن در اغلب کشورها یکی از علل اصلی مرگ زود هنگام است. یک سوم مرگ‌های ناشی از دیابت در سنین زیر ۶۰ سال رخ می‌دهد. عوارض قلبی – عروقی یکی از علل اصلی مرگ در مبتلایان به دیابت است و در برخی از کشورها مسئول بیش از ۵۰ درصد مرگ‌ها می‌باشد.   برآورد تعداد کل بیماران دیابتی در جمعیت بالای ۲۵ سال در ایران در سال۱۳۹۹ (۲۰۲۰) بیش از ۷ میلیون نفر بوده است.

در همان سال شیوع دیابت در جمعیت ۲۵ سال و بالاتر مساوی با ۱۴.۱۵ درصد بوده است. میزان آگاهی از دیابت ۷۳.۲۹ درصد برآورد گردید و به عبارت دیگر سه چهارم بیماران از ابتلا به دیابت مطلع هستند. پوشش درمان ۶۵.۰۵ درصد و درمان موثر ۳۱.۰۶ درصد بوده است. میزان درمان موثر در جمعیت بیماران تحت پوشش در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت طی سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ درصد بوده است که حاکی از موفقیت برنامه پیشگیری و کنترل بیماری دیابت است که از سال ۱۳۸۳ در نظام سلامت کشورمان ادغام گردیده است.   شعار امسال روز جهانی و هفته ملی دیابت « با آموزش دیابت، از آینده خود محافظت کنیم» می‌باشد.

آموزش اساس درمان دیابت است. طی سال‌های گذشته برنامه‌های آموزشی متعددی برای آموزش عموم و بیماران توسط معاونت بهداشت تهیه شده و توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه گردیده است. در سال جاری و سال‌های آتی نیز برنامه‌های آموزشی و مراقبت بیماران با جدیت بیشتری با هدف توانمند سازی بیماران ادامه خواهد یافت چرا که در کنترل بیماری دیابت، فرد مبتلا مهمترین نقش را دارد.   متوسط قند خون در جمعیت بالای ۲۵ سال کشورمان ۱۰۵.۵۱ میلیگرم در دسی لیتر بوده است که هشدار جدی برای عموم مردم است. خوشبختانه با در پیش گرفتن شیوه‌های سالم در زندگی تا ۷۰ درصد می‌توان از ظهور بیماری دیابت نوع ۲ پیشگیری نمود.

مطالعات نشان داده‌اندکه مداخلات روش زندگی (Life Style) می‌ تواند بروز دیابت را حداقل ۱۱ سال به‌ تاخیر بیاندازد. مداخلات موثر در روش زندگی شامل کاهش وزن) حداقل تا ۷ درصد ) از وزن اولیه فرد با استفاده از رژیم غذایی سالم) کم چربی و کم کالری) و فعالیت بدنی با شدت متوسط (حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته) می‌باشند.

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 2908
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین