میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 03 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/09/07 - 12:44
  • 220
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zg2Q

مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها علت اصلی معضل مقاومت میکروبی

داروساز و کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه گفت: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها علت اصلی معضل مقاومت میکروبی می باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید محمد مهدی امام در این خصوص بیان داشت: امروزه خطر بروز مقاومت میکروبی به عنوان یکی از بزرگ ترین تهدیدهای حال حاضر جوامع بشری به ویژه در کشورهای در حال توسعه تلقی می شود.

 

وی گفت بر اساس آمار ارائه شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده ( CDC ) تنها در سال 2019 بیش از یک میلیون و دویست و هفتاد هزار نفر به علت انواع مقاومت میکروبی در جهان جان خود را از دست داده اند و حدود ۵میلیون مرگ نیز مرتبط با این معضل بوده و تخمین زده می شود با روند رو به رشد فعلی مقاومت میکروبی در سال 2050 بیش از 10 میلیون نفر سالانه جان خود را به این علت از دست خواهند داد.

 

کارشناس دارویی و واحد تحقیق و توسعه دانشگاه  گفت:  با توجه به مطالعات علمی انجام گرفته، مصرف بی رویه داروهای آنتی بیوتیک به عنوان علت اصلی این معضل بزرگ محسوب می شود. بطوریکه بسیاری از عفونت های میکروبی ساده که زمانی با داروهای آنتی بیوتیک به راحتی قابل درمان بوده اند، امروزه بسیاری از دسته های دارویی آنتی بیوتیک مقاوم شده و درمان آن ها نیازمند رژیم های درمانی شامل چندین دسته دارو و صرف زمان و هزینه زیاد بوده که در موارد بسیاری نیز شاهد شکست در روند درمان را هستیم. بنابراین ضرورت مقابله فوری و جدی با این روند در جوامع انسانی به ویژه جامعه در حال رشد ایران بیش از پیش احساس می گردد.

 

وی تصریح کرد در روند تجویز منطقی دارو به ویژه داروهای آنتی بیوتیک 3 ضلع بیمار، پزشک و داروخانه نقش اساسی را ایفا می کنند و در صورتی که هر یک از این اضلاع نسبت به حساسیت موضوع مقاومت میکروبی اطلاع کافی داشته باشند تا این بحران حدود زیادی قابل کنترل خواهد بود.

او افزود به طور مثال در صورتی که آموزش های لازم به عموم افراد جامعه در خصوص اهمیت این موضوع داده شده باشد مصرف بی دلیل و بی رویه این داروها تا حد زیادی در کل جامعه کاهش می یابد.

 

محمد مهدی امام افزود: همچین در صورتیکه پزشک معالج علی رغم اصرار بیمار ناآگاه از تجویز داروهای آنتی بیوتیک برای عفونت های ویروسی خوددرای نماید احتمال بروز مقاومت میکروبی تا حد زیادی کم می گردد.

 

سید محمد مهدی امام نکته بسیار مهم بعدی را نظارت بر عدم عرضه بدون نسخه آنتی بیوتیک ها به ویژه آنتی بیوتیک های بیمارستانی از سوی داروخانه در پیشگیری از بروز این مقاومت ها بسیار موثر دانست.

 

 وی در پایان چنین جمع بندی کرد که آموزش و نظارت توامان بر این 3 ضلع تاثیرگذار در بحث مقاومت به داروهای آنتی‌بیوتیک، امری ضروری و چه بسا برای جامعه حیاتی است و واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو اولویت کاری خود را مبنی بر پیگیری جهت رفع این مشکل قرار داده است. چرا که غفلت از این موضوع می تواند منجر به بروز بحران هایی خطرناک برای جامعه ما گردد.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 124390
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین