به مناسبت هفته مسمومیت ها عنوان شد:
شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است.
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مسعود نساج، با اشاره به آغاز هفته پیشگیری از مسمومیت ها از اول آبان ماه افزود: "با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم"شعار این هفته می باشد.
وی، مهمترین اقدام در هنگام مواجهه با فرد دچار مسمومیت را از دست ندادن زمان عنوان کرد و پرهیز از اقدامات غیر علمی مانند وادار کردن فرد مسموم شده به تهوع، تماس با سامانه 190 مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم و یا 115 فوریت های پزشکی و دادن اطلاعات کافی به تیم درمان و انجام اقدامات اولیه با راهنمایی کارشناس مربوطه تا رسیدن تیم اعزامی از اقدامات بدیهی برشمرد.
وی، بر لزوم اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین علامت در انواع مسمومیت ها کاهش سطح هوشیاری و تغییر در علایم حیاتی بیمار است.
دکتر نساج، مسمومیت از طریق تماس با گیاهان تزئینی از جمله گیاه آپارتمانی وارداتی دیفن باخیا، مسمومیت با شربت متادون و مسمومیت کودکان با فلزات سنگین و سرب را از دیگر مسمومیت های رایج کنونی برشمرد.
وی، در خصوص پیشگیری از مسمومیت کودکان با شوینده های خانگی، بر نگهداری این مواد در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل و دور از چشم و دسترسی کودکان تاکید کرد و از شهروندان خواست از مخلوط کردن مواد شیمیایی که منجر به ایجاد بخارات و گازهای بسیار سمی و خفه کننده می شوند، به شدت خودداری کنند.
دکتر مسعود نساج، با بیان اینکه بسیاری از ضایعات ناشی از بروز مسمومیت ها به سادگی قابل پیشگیری می باشند، اظهار داشت: متاسفانه سهل انگاری در نگهداری صحیح داروها و مواد شیمیایی در منزل، منجر به عوارض دائمی وآزار دهنده ناشی از مسمومیت ها خصوصاً در کودکان خواهد شد.
وی یادآور شد: وقوع مسمومیت های حرفه ای حاد و مزمن در کارگران شاغل در کارخانجات صنایع شیمیایی، استفاده از وسایل گاز سوز و مواد شیمیایی و شوینده در منازل و فقدان آگاهی های کافی در اغلب خانواده ها، همگی منجر به بروز خطر و مسمومیت خواهد شد. همچنین سوء مصرف مواد مخدر و محرک، خود می تواند عامل بروز مسمومیت با این مواد باشد.
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه در پایان تاکید کرد: اجرای فعالیت های مرتبط با پیشگیری از مسمومیت ها می تواند در امر آموزش و اطلاع رسانی کلیه اقشار جامعه و کاهش موارد مسمومیت های اتفاقی و تعمدی مفید واقع شود و هزینه های بالای دارو و درمان، پیشگیری از مسمومیت می تواند کمک شایانی به تامین سلامت جامعه بنماید.
نظر دهید