میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 03 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/04/31 - 09:11
  • 577
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZHve

راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری از گرمازدگی

با استفاده از راهکارها و درمان های طب سنتی از گرمازدگی در فصل تابستان پیشگیری کنید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با بیان اینکه گرمازدگی عارضه‌ای است که آمار بالایی از مراجعه کنندگان به اورژانس‌ها در فصل گرما را در بر می‌گیرد، گفت: به علت عدم آگاهی از شرایط مواجهه با گرمی هوا، هنگام تشنگی  چند مرتبه آب یخ مصرف می شود و بسیاری از افراد به واسطه این مدل بدرفتاری‌های تابستانی، دچار سردی معده، ضعف معده و سوء هاضمه می شوند.

دکتر زکریا روحانی گفت: همان طور که می‌دانید طب سنتی برای فصول مختلف و موقعیت‌های آب و هوایی و جغرافیایی متفاوت توصیه‌های ویژه ای دارد و این نکته ها را در قالب اصول حفظ سلامتی عرضه می‌دارد.

وی، با بیان اینکه برای بیرون رفتن از خانه سعی شود از  لباس‌ گشاد با رنگ روشن استفاده کرد، افزود: آب را همراه با عرق بیدمشک، عرق کاسنی، تخم شربتی و یا خاکشیر طبق علاقه تان مصرف کنید.

دکتر روحانی، با اشاره به اینکه غذا و نوشیدنی‌ها در فصول مختلف بر اساس مزاج فصل تنظیم می‌شود، تصریح کرد: در فصل تابستان از مصرف ادویه‌های تند خوراکی‌های فلفل‌دار، فست فودها، سس، خوراکی‌های مغازه‌ای و شیرینی‌های مغازه‌ای پرهیز شود.

وی ادامه داد: در صورت مشاهده علائم خفیف گرمازدگی می‌توان از برخی راهکارها یا درمان‌های سنتی زیر استفاده کرد:

مصرف هندوانه: مصرف هندوانه می‌تواند به تامین آب از دست رفته کمک کند، در عین حال ادرار آور نیز می‌باشد خصوصا بخش‌های سفیدتر نزدیک به پوست هندوانه که با افزایش ادرار به دفع مواد زائد و حرارت از بدن کمک می‌کند.

مصرف ماش: به عنوان یک ادرار آور خفیف در طب سنتی شناخته می‌شود. در طب سنتی برای این منظور دانه‌های خشک ماش را در آب جوش خیسانده و سپس آب آن را مصرف می‌کنند.

مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت: در تابستان همراه با گرمای هوا، تعرق بالا سبب از دست رفتن آب بدن و املاح می‌شود. علاوه بر مصرف هندوانه که در بالا اشاره شده است، نوشیدن آب زیاد یا آب میوه، یا آب‌های حاوی املاح (مانند نمک‌های پتاسیم، سدیم، کلر) می‌تواند به برقراری تعادل در بدن کمک کند.

 برای تامین الکترولیت می‌توانید مقداری کمی سرکه سیب را در آب ریخته و بنوشید.

استفاده از روغن‌های گیاهی: در صورت بروز آفتاب سوختگی می‌توانید از ترکیب روغن چای، روغن زیتون و روغن نارگیل استفاده کرد. این روغن‌ها ضمن تسکین درد، از بروز تاول جلوگیری کرده و حتی به لایه برداری پوست کمک می‌کنند.

مدیر امور بیماری های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی در پایان خاطرنشان کرد: موارد مذکور می‌تواند نقش مهمی در کاهش حرارت بدن و تشنگی کمک کند.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,درمان
  • کد خبر : 26717
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین