میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 23 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/02/27 - 09:57
  • 767
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z7Ra
به مناسبت روز جهانی فشارخون عنوان شد:

حدود 35 هزار نفر با فشارخون بالا در منطقه کاشان شناسایی شده اند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: در حال حاضر 34960 بیمار مبتلا به فشارخون بالا در مراکز خدمات جامع سلامت در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی و تحت پوشش مراقبت فعال هستند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهدی دلاوری، با اشاره به ١٧ ماه می (٢٧ اردیبهشت ماه) به عنوان روز جهانی فشارخون افزود: از این تعداد، 23800 بیمار در حوزه مرکز بهداشت کاشان و مابقی تحت پوشش شبکه بهداشت آران و بیدگل قرار دارند.

وی، با بیان اینکه فشارخون بیماری خاموش است و حدود نیمی از بیماران تا بروز عوارض خطرناک از بیماری خود مطلع نمی شوند، تصریح کرد: کلیه افراد 30 سال و بالاتر جهت تشخیص به موقع بیماری فشارخون به مراکز، پایگاه ها و خانه های بهداشت نزدیک منزل خود مراجعه و خدمت خطرسنجی بیماری های قلبی عروقی را به صورت رایگان دریافت می کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان یادآور شد: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ٢٠١٩ فشار خون بالا حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر از افراد ٣٠ تا ٧٩ سال در جهان را تحت تاثیر قرار داده است در حالی که قریب به ٤٦ درصد بیماران از بیماری خود مطلع نیستند.

وی ادامه داد: همچنین کمتر از نیمی از این بیماران (٤٢درصد) شناسایی و درمان شده اند و یک پنجم این بیماران (٢١ درصد) فشارخون با کنترل مطلوب دارند.

دکتر دلاوری، با اشاره به اینکه در همین سال حدود 11 میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند، اظهار داشت: بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیرواگیر در سال ١٤٠٠ حدود ٣٢ درصد افراد ١٨ سال و بالاتر کشور فشار خون بالا داشته اند که از این میان 61 و نیم درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع داشته که تنها ٥٢ درصد از آن ها برای کنترل بیماری خود دارو دریافت می کرده اند و ٤٢ درصد آن ها هم فشارخون کنترل شده و مطلوب داشته اند.

وی گفت: بیماری فشارخون بالا یک بیماری با سه پارادکس است و علیرغم اینکه معمولا به راحتی قابل تشخیص است و درمان دارویی دارد و کنترل می شود، اما در بسیاری از نقاط دنیا به میزان ناکافی شناسایی، درمان و کنترل می شود.

معاون بهداشت دانشگاه افزود: فشار خون بالا عامل ٤٠ درصد مرگ ها در بیماران دیابتی و عامل ٥٣ درصد مرگ های ناشی از بیماری های های قلبی و سکته های مغزی می باشد و شواهد نشان داده اند که کاهش فشارخون حدود 35 تا 40 درصد خطر سکته های مغزی و 20 تا 25 درصد خطر سکته های قلبی را کاهش می دهد.

وی، با بیان اینکه فشارخون باعث افزایش خطر مرگ مادر و جنین در هنگام بارداری، دمانس، نارسایی کلیه و نابینایی می شود، تصریح کرد: شواهد نشان داده غربالگری های فرصت طلبانه در محیط کار، کارخانجات، بیمارستان ها، اماکن عمومی، مدارس و... باعث بهبود شاخص های شناسایی، کنترل و درمان فشارخون بالا در سطح جامعه می شود.

دکتر دلاوری یادآور شد: آموزش مداوم بیماران و خانواده های آنان،  اطلاع رسانی، توانمندسازی کارکنان بهداشتی و درمانی و اصلاح شیوه زندگی از اقدامات موثر در پیشگیری و کنترل فشارخون بالاست.

لازم به ذکر است: هرساله، ١٧ ماه می (٢٧ اردیبهشت ماه) به عنوان روز جهانی فشارخون، بهانه ای برای اطلاع رسانی جهانی در خصوص اهمیت این بیماری و اندازه گیری مرتب آن به منظور پیشگیری، مراقبت و درمان آن است.

هدف از این مناسبت سالانه ارتقای آگاهی و درک مفهوم فشارخون بالا است و شعار امسال «فشارخون خود را دقیق اندازه گیری کنید» و پیام آن «با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید» Measure your Blood Pressure Accurately, Control it, Live Longer» » می باشد.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,بهداشت
  • کد خبر : 14542
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین