میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 22 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/05/10 - 11:28
  • 441
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZBBw

جلسه هم‌اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی برگزار شد

جلسه هم‌اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی با موضوع حقوق و تکالیف حرفه‌ای جامعه پزشکی و با حضور رئیس سازمان نظام پزشکی و دادستان نظام پزشکی کاشان و جمعی از استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی روز دوشنبه 9 مردادماه در محل دکتر قریب دانشکده پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر محمد آقاجانی دبیر هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در این جلسه، به تشریح اهمیت تکالیف حرف پزشکی پرداخت و برگزاری این جلسه را بسیار با اهمیت برشمرد و ابراز امیدواری کرد: این گونه جلسات بتواند راهگشای مسایل اساتید باشد.

رئیس سازمان نظام پزشکی کاشان نیز در این نشست، به معرفی سازمان نظام پزشکی و بیان تاریخچه و اهداف این سازمان پرداخت.

دکتر فریبا رایگان اظهار داشت: این سازمان بزرگترین و قدیمی ترین سازمان بعد از کانون وکلا بود و سازمانی کاملاً مستقل و غیر دولتی است که در ۲۲۰ شهر کشور دایر است.

وی، با اشاره به اینکه سازمان نظان پزشکی واسطه‌ای بین پزشک و بیمار است، که باید منشور حقوقی دو طرف را در نظر بگیرد،گفت: از آنجا که در سال های اخیر شکایات از جامعه پزشکی افزایش یافته، لزوم برگزاری این جلسه و آگاهی از کارکرد سازمان نظام پزشکی ضروری است.

دکتر رایگان، عدم آگاهی از موارد قانونی توسط کادر درمان، عدم نظارت دقیق بر کادر درمان، عدم رعایت اخلاق حرفه ای، عدم استانداردسازی و تجهیز مراکز بهداشتی، انتخاب نادرست بیمار براساس عوامل علمی، آگاهی ندادن به بیمار در مورد عوارض و پیامدهای بیماری و درمان، آگاهی ندادن به بیمار در خصوص هزینه‌ها، عدم تدوین راهکارهای بیماری (گایدلاین ها) و عدم بومی بودن آنها و همچنین عدم شرح دقیق شرح بیمار و پرونده بیماران را از مهمترین عوامل باعث ایجاد مشکلات و افزایش شکایات از جامعه پزشکی قلمداد کرد و خواستار آگاهی رسانی و دقت بیشتر در تک تک این موارد شد.

وی، با توجه به اهمیت پرونده پزشکی بیمار به عنوان اساس کار و مدرک معتبر از بیمار و ارتباط با پزشک، دقت در تکمیل دقیق این پرونده و بیان شرح حال کامل بیمار و دستورات پزشکی و کلیه اقدامات انجام شده در مورد بیمار از پذیرش تا ترخیص را عاملی برای کاهش مشکلات جامعه پزشکی دانست و افزود: این پرونده به عنوان یک سند قانونی قابل استفاده در تمامی سازمان ها از جمله سازمان نظام پزشکی و دادگستری است و یک پشتیبان محکم و قانونی هم از کادر درمان و هم از بیمار است.

دادستان نظام پزشکی کاشان نیز در این جلسه، با توجه به افزایش شکایات از جامعه پزشکی در سال های اخیر، برگزاری این جلسه را بسیار مفید دانست.

دکتر سعید اعظمی، به بیان تعریف جرم و جرم های مربوط به جامعه پزشکی و کادر درمان پرداخت و اظهار داشت: انواع جرم با توجه به نوع بیمارستان متفاوت خواهد بود بنابراین باید نوع بیمارستان برای بیمار مشخص شود و بیمار آگاهانه در سیر درمان قرار بگیرد.

دکتر اعظمی افزود: جرائم پزشکی در سازمان نظام پزشکی و دادگستری پیگیری می شود و برای جلوگیری از مشکلات کمتر کادر درمان باید دقت ویژه ای در مستندسازی اسناد و پرونده پزشکی بیماران داشته باشند و از هر گونه شرح غیر واقعی، ثبت زودتر یا دیرتر از موقع در پرونده، عدم ثبت اقدامات انجام شده (در صورتی که چیزی ثبت نشود یعنی اقدامی انجام نشده)، ثبت توسط اشخاصی دیگر، در اختیار گذاشتن اطلاعات کاربری ورود به سامانه های پزشکی و امضای پزشک به اشخاص دیگر جلوگیری شود در غیر اینصورت مشکلات عدیده و پیچیده ای برای کادر درمان ایجاد خواهد شد.

وی، بیشترین شکایات از جامعه پزشکی در سال های اخیر را مربوط به بخش دندانپزشکی، بخش زنان و زایمان و بعد از آنها بخش گوش و حلق و بینی دانست و خواستار دقت و نظارت بیشتر بر این واحدها شد.

در ادامه جلسه، استادان و نخبگان دانشگاهی پرسش های خود را مطرح نمودند و به بحث و گفتمان پرداختند.

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,ریاست
  • کد خبر : 92204

تصاویر

کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین