متخصص حوزه خانواده در کارگاه تربیت فرزند:
چهار اصل تصویر، تشویق، تقلید و تحقیق در تربیت دینی فرزندان ما نقش بسزایی دارند
روان شناس و استاد دانشگاه و کارشناس صداو سیما، متخصص در حوزه خانواده، ازدواج، نوجوان و جوان اظهار داشت: چهار اصل تصویر، تشویق، تقلید و تحقیق در تربیت دینی فرزندان ما نقش بسزایی دارند.
دکتر سعید عزیزی در کارگاه تربیت فرزند به سبک زندگی اسلامی – ایرانی گفت: یکی از موضوعاتی که از دیدگاه روان شناسی بسیار مهم است تصویر سازی است، تصویر سازی ذهنی انسان، شرطی مثبت یا منفی را شکل می دهد، بنابراین تصویری که از فضاهای دینی داریم باید تصویری مثبت باشد. آدم های مذهبی و دین دار باید مثبت باشند تا بچه ها نسبت به آنها گرایش پیدا کنند.
وی افزد: مثلا بعد از نماز تصویری که در ذهن بچه ثبت می شود باید تصویری با نشاط و مثبت باشد تا به سمت نماز کشش پیدا کند.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: دومین اصل مهم در تربیت فرزند تشویق است که تا سن ۱۲ سالگی می توان برای بچه ها استفاده کرد. البته باید در نظر داشت جایزه و هدیه با هم فرق می کند. هر موضوعی که در آن تداوم وجود دارد مانند نماز خواندن، روزه و حجاب باید هدیه داد ولی هر موضوعی که یک بار اتفاق می افتد باید جایزه داد.
وی، ضمن اشاره به اینکه بدترین سن یک انسان که ممکن است مسیر زندگی در آن تغییر کند نوجوانی است، تصریح کرد: در حال حاضر، شروع نوجوانی دهه نودی های ما است و این نسل تأثیرپذیری بسیار زیادی از محیط و فضای مجازی دارند و خانواده باید با نوجوان همسویی نقادانه داشته باشد.
کارشناس صدا و سیما اظهار داشت: در سن نوجوانی، بچه ها نسبت به پدر و مادر تقابل دارند و بیشتر تقلید می کنند. ما باید با به روز کردن اطلاعات مجازی خود فرزندانمان را در مسیری صحیح قرار دهیم.
طیبه الله وردیان سرپرست مدیریت امور فرهنگی دانشگاه نیز در این جلسه، در خصوص دوازدهمین جشنواره فرهنگی و هنری نظام سلامت سیمرغ توضیحاتی ارائه داد.
کارگاه آموزشی جوانی جمعیت با موضوع فرزندآوری و تربیت فرزند به سبک زندگی اسلامی – ایرانی به همت مدیریت امور فرهنگی دانشگاه با حضور اساتید و کارکنان برگزار شد و در پایان این جلسه، دکتر عزیزی به سوالات حضار پاسخ داد.
گفتنی است: این کارگاه دارای امتیاز فرهنگی برای اساتید و ساعت آموزشی ضمن خدمت برای کارکنان بود.
نظر دهید