نشست فعالان قرآنی نظام سلامت با وزیر بهداشت برگزار شد
نشست جمعی از فعالان قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و کارگروه قران و عترت فرهنگستان علوم پزشکی با وزیر بهداشت در سالن اجتماعات وزارت بهداشت برگزار شد.
نشست جمعی از فعالان قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و کارگروه قران و عترت فرهنگستان علوم پزشکی با وزیر بهداشت در سالن اجتماعات وزارت بهداشت برگزار شد.
به گزارش وب دا به نقل از مفدا، در ابتدای این نشست دکتر احمدرضا لطفآبادی از فعالان قرآنی دانشگاه علوم پزشکی قم به قرآئت آیاتی چند از کلام الله مجید پرداخت.
در ادامه دکتر حسینی دانشجوی دکترای تخصصی در رشته زیست شناسی از دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نماینده کانونهای قرآن و عترت و مذهبی دانشگاههای علوم پزشکی، بیان داشت: در حال حاضر ۶۸ کانون قرآن و عترت، ۷۲ کانون مذهبی و ۵۰ هیأت مذهبی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حال فعالیت هستند.
وی توجه ویژه وزیر بهداشت به حوزه قرآن و عترت را مورد توجه دانست و ضمن قدردانی از فضای ایجاد شده در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور، ابراز داشت: ما در سطح دانشگاههای علوم پزشکی دارای انجمنهای تک رشتهای مانند هوشبری و پرستاری هستیم که اگر بتوانیم تلفیقی از قرآن با رشتههای مختلف دانشگاهی مانند انجمن قرآن و سلامت را داشته باشیم، قطعا به موفقیتهای خوبی در حوزه قرآن و عترت دست پیدا خواهیم کرد.
این فعال قرآنی در پایان بیان داشت: طی دو سال اخیر که شیوع ویروس کرونا را در سطح کشور داشتهایم، همگان دیدند خانواده نظام سلامت چگونه ایثارگرانه ایفای نقش کردند و پای آرمانهای نظام ایستادند تا ایران در این شرایط سخت نیز در جهان سربلند باشد. رهبری در دیدار خود با پرستاران بر معرفی الگوهای موفق در این حوزه به شکل هنری تاکید کردند که ما نیز باید تلاش کنیم عزیزانی که در این عرصه فعال و ارتباط معنوی مناسبی نیز با قرآن کریم دارند را به جامعه مخاطب خود با استفاده از رسانه و هنر معرفی کنیم.
در ادامه دکتر رجبی حافظ کل قرآن کریم و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، بیان داشت: قرآن در زندگی افرادی که توانستهاند با این کلام الهی انس پیدا کنند نقش خود را به خوبی نشان داده است. رهبر معظم انقلاب در خصوص نهضت حفظ قرآن فرمایشات قابل توجهی داشتند که هدف اصلی در این گونه برنامههای قرآنی ایجاد ارتباط قلبی با قرآن کریم و استفاده از ظرفیت بالای این کتاب نورانی است.
وی افزود: ارتباط با قرآن کریم از طریق تلاش برای حفظ این آیات نورانی به صورت دائمی رخ خواهد داد زیرا فعالان قرآنی برای حفظ قرآنی باید روزی چند ساعت تمرین کنند از این رو اگر بتوانیم در دوران دانشجویی به خصوص در رشتههای بالینی مانند پزشکی، دستیاری و...مشوقهایی برای فعالان قرآنی ایجاد کنیم قطعا موجب دلگرمی عزیزان فعال در حوزه قرآن و عترت خواهیم شد.
در ادامه جواد باقری رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت به برگزاری بیست و ششمین دوره از جشنواره قرآنی هدهد اشاره کرد و گفت: ظرفیت شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره علی رغم وجود کرونا برای دومین سال، با ۱۵ درصد رشد همراه بود به نحوی که هشت هزار و ۵۰۰ نفر در بخش آوایی، ۲۶ هزار و ۲۰۰نفر در بخش معارفی، ۵۰۰ نفر در بخش ادبی، ۹۰۰ نفر در بخش هنری، ۴۷۰ اثر در بخش پژوهشی و ۱۰۰ اثر در بخش فناوری در مجموع ۵۵ رشته و شش بخش شرکت کردهاند.
وی از راه یابی ۱۶۸ نفر از وزارت بهداشت به جشنواره ملی قرآن و عترت خبر داد.
باقری با اشاره به کارگروه قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی، گفت: امسال نهمین همایش قرآن عترت و سلامت را در فضای بسیار خوب علمی برگزار کردند و میزبانی این همایش در سال آینده بر عهده دانشگاه علوم پزشکی قم خواهد بود.
دکتر حمید رضا ملک محمدی از دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست، بیان داشت: پیامبر گرامی اسلام(ص) قرآن و عرتت را به عنوان دو امانت گرانبها در میان ما گذاشتند که برای موفقیت در این دو حوزه اگر چه کارهای بسیاری صورت گرفته است اما همچنان نیازمند برنامه ریزیهای دقیق و برداشتن قدم های جدی و محکم هستیم.
وی با بیان اینکه خروجی کار وزارت بهداشت تلاش برای جلب رضایت مردم و مراجع کنندگان است، بیان داشت: اگر تلاش کنیم تا اهتمام ویژه نسبت به ضرورتها و ساختارها و مفاهیم قرآنی داشته باشیم به وظیفه خود که همان خدمت به مردم است بسیار بهتر از آنچه که در حد تصور است میتوانیم پاسخ دهیم.
این فعال قرآنی استفاده از نیروهای جهادی و توانا در حوزه قرآن و عترت را مهم عنوان کرد و بیان داشت: در سطح دانشگاههای علوم پزشکی در معاونت فرهنگی و دانشجویی افرادی به عنوان کارشناسان قرآنی فعالیت میکنند که تمرکز و فعالیت آنان صرفا به حوزه قرآن و عترت باز نمیگردد و فعالیتهای جانبی دیگری نیز را انجام میدهند که برای رفع این موضوع نیازمند هستیم کارشناسان کار بلد را در سطح دانشگاههای علوم پزشکی به کار بگیریم. ایجاد شورای عالی قرآنی نیز از درخواستهای عزیزان است که امیدواریم با حضور وزیر بهداشت عملیاتی شود تا سیاست گذاریهای کلان در حوزه قرآن آنگونه که باید اتفاق بیفتد.
دکتر مهدی مصری رییس دانشگاه علوم پزشکی قم بیان داشت: فرهنگستان علوم پزشکی کشور یک دهه است که موضوع قرآن، عترت و سلامت را در دستور کار خود دارد. سال گذشته موضوعات مختلفی به شکل وبینار در بحث قرآن و سلامت داشتهایم، برخی از این همایشها بیش از هزار نفر شرکت کننده داشته است که نشان از توجه جامعه دانشگاهی به حوزه قرآن و عترت دارد.
وی افزود: طرح پژوهشی "شیوههای گسترش انس با قرآن و عترت در جامعه پزشکی" باید در وزارت بهداشت و فرهنگستان مطالعه شود تا این پژوهش و نتایج حاصله را مطالعه شده و شیوههای توسعه افراد در این فضا مشخص شود در قرآن و عترت چند موضوع از جمله بهداشت روان دارای اهمیت است زیرا خلق آرامش در جامعه پزشکی دارای اهمیت است. احصاء آیات و روایات در خصوص سلامت معنوی و اسلامی نیز باید مورد توجه باشد.
این مقام مسؤول ابراز داشت: دهمین همایش قرآن، عترت و سلامت در انتهای بهمن ماه جاری برگزار خواهد شد و بخش بینالملل را با جامعه المصطفی قم در حال پیگیری هستیم. در خصوص مباحث بودجهای امسال بودجه پژوهش برای فعالیتهای قرآنی دو درصد عنوان شده است که اگر در حوزههای آموزشی، ترویجی و پژوهشی درست اختصاص پیدا کند مفید فایده خواهد بود.
در ادامه دکتر محمد حسین صادقیان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان داشت: رهبری تاکید دارند بر وجود پیوست فرهنگی در انجام کارها، گایدلاین پرورش بشریت قرآن است. نهمین همایش ملی قرآن، عترت و سلامت را دانشگاه تهران میزبانی کرد و در ادامه مرکز قرآن، حدیث و طب در دانشگاه ایجاد شد که گروه سلامت معنوی را نیز در کنار خود دارد.
وی افزود: در ماه مبارک رمضان محافل مختلف انس با قرآن را در خوابگاههای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران داشتهایم و مسجد کوی بسیار فعال است. موضوع نماز نیز باید در کنار قرآن مورد توجه ویژه قرار گیرد و نمازخانهها با فعالیتهای فرهنگی همراه شود و از حضور بیشتر دانشجویان در این فضا بهره ببریم. ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تهران هیأت امنای مساجد را ایجاد و ۵۴ نمازخانه و مسجد را فعال کرده است.
دکتر هادی انصاری از خادمان عتبات عالیات نیز در این نشست، بیان داشت: در جهان اسلام چنین شخصیتهای قرآنی را در پزشکی نداریم که تا این حد توانا باشند. باید از این تواناییها بیش از این استفاده شود.
دکتر سیم فروش نیز در این نشست برگزاری چنین محفلی را قابل توجه دانست و از برگزاری چنین نشستهای قدردانی کرد.
در ادمه این مراسم قرآئت قران توسط قاری دکتر کرمی انجام شد و پس از اقامه نماز جماعت، مهمانان افطار خود را در کنار وزیر بهداشت به جا آوردند.
نظر دهید