طب ایرانی چه ورزشی را مناسب میداند؟
کارشناس مسئول طب سنتی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به اهمیت ورزش در طبایرانی، گفت: ورزش مناسب شاه کلید تندرستی است، به طوریکه حکیم بوعلی سینا در کتاب قانون در بحث تدابیر مشترک، مهمترین تدبیر در تندرستی را در درجه نخست، ورزش کردن و سپس تدبیر غذا و خواب میداند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر زکریا روحانی افزود: ورزش چند هدف مهم را تأمین میکند که مهمترین آنها تقویت انرژی حیات است، همان انرژی حیاتی است که باعث زنده ماندن انسان میشود.
وی با اشاره به عوارض کم تحرکی و زندگی صنعتی امروزه، اظهار کرد: کمتحرکی، بیتحرکی و زندگی صنعتی باعث تجمع مواد زائد در بدن میشود که ما در طبایرانی به آن «امتلاء» میگوییم که خود زمینهساز بیماریهای مختلف در بدن میشود و در طب رایج هم مطالعات مختلف نشان دادهاند که کمتحرکی و بیتحرکی زمینه ساز بیماریهای مختلفی همچون بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، چربی خون، دیابت، حتی سکتههای مغزی و قلبی و یا بیماریهای عفونی میشود.
دکتر روحانی، با بیان اینکه ورزش صحیح، بدون هیچ گونه عارضهای به دفع این مواد زائد کمک میکند، افزود: ورزش مناسب برای حفظ سلامتی ورزشی است که باعث خستگی فرد نشود. با شروع تپش قلب، قرمز شدن چهره و تعریق بهتر است ورزش به تدریج قطع شود.
کارشناس مسئول طب سنتی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان یادآور شد: این ورزش باعث تقویت قوای قلبی، مفاصل و عضلات و کمبود عملکرد اعضا می شود و ورزش های سنگین که باعث خستگی زیاد می شود برای نوجوانان مناسب نیست و می تواند در روند رشد آنها کمی اختلال ایجاد کند.
نظر دهید