شیوع بیماری دیابت در کاشان و آران و بیدگل روند صعودی دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شیوع بیماری دیابت در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل روند صعودی دارد بهطوریکه شمار افراد مبتلا به آن از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ دو و نیم برابر شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه،مهدی دلاوری افزود: ۲۷ هزار و ۳۰۰ بیمار دیابتی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل تاکنون شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به ارائه خدمات مراقبتی به افراد مبتلا به دیابت در مراکز و پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت، ادامه داد: قند خون هر بیمار ماهانه توسط مراقبان سلامت اندازه گیری، بیمار هر سه ماه یکبار توسط همکاران پزشک معاینه و در صورت نیاز برای سایر آزمایشها به مراکز درمانی ارجاع میشود.
دلاوری با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ هزار و ۴۵۰ آزمایش قند خون برای مبتلایان به دیابت در کاشان و آران و بیدگل انجام شده است، بیان کرد: آزمایش قند خون ۱۱ هزار و ۳۹۰ نفر از بین آنها مطلوب بود و نشان میدهد حدود ۵۵ درصد آنها درمان موثر دیابت را دریافت کردهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته، حدود ۲۵ درصد از افراد دیابتی در جامعه از بیماری خود بیاطلاعند بنابراین شناسایی و درمان به موقع آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.
دلاوری با اشاره به اقدامات انجام شده برای کنترل این بیماری در منطقه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: اجرای برنامه پیشگیری، مراقبت و درمان دیابت از خانههای بهداشت تا سطوح تخصصی، برگزاری همایشهای علمی و آموزشی ویژه پزشکان و اجرای برنامههای متنوع غربالگری از مهمترین آنهاست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تشخیص و درمان، آموزش، نظارت و پیگیری مستمر وضعیت بیمار و ارجاع به متخصصان برای پیشگیری از عوارض احتمالی را از وظایف پزشکان و مراقبان سلامت در قبال بیماران دیابتی عنوان کرد و گفت: دولت نیز تاکنون با پوشش بیمهای تجهیزات و داروهای دیابت، آموزش و اطلاعرسانی و تصویب قوانین حمایتی در مجلس برای پیشگیری و مدیریت دیابت گامهای مهمی برداشته است.
دلاوری با تاکید بر لزوم آگاهی خانوادهها بهمنظور پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت اظهار کرد: مصرف کم شیرینی، آب میوههای صنعتی، نوشابه یا سایر نوشیدنیهای شیرین شده با شکر، خوردن حداقل سه وعده سبزی در روز و مصرف میوههای مناسب بهصورت روزانه توصیه می شود.
وی با اشاره به اینکه افزایش فعالیت بدنی کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بهدنبال دارد، گفت: لازم است هر فرد حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی هفتگی با شدت متوسط تا شدید (مانند پیادهروی، دویدن، شنا یا دوچرخه سواری) داشته باشد./ایرنا
نظر دهید