در هنگام سوختگی از خمیردندان، کرمهای مختلف و آب یخ استفاده نکنید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: در هنگام سوختگی از خمیردندان، کرمهای مختلف و آب یخ در محل سوختگی استفاده نکنید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان،دکتر سید محمد رضا طباطبایی، در آغاز روز پیشگیری از سوختگی توصیه کرد: از آب خنک و تمیز به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه برای کاهش آسیب استفاده شود.
وی، بر ضرورت انتقال بیماران باسوختگیهای شدید، به ویژه در افراد زیر ۵ سال و بالای ۶۵ سال، به مراکز درمانی تأکید و خاطرنشان کرد:در صورت برخورد با فرد در حال سوختن، آتش باید فوراً خاموش شود و فرد بجای دویدن باید روی زمین خوابیده و بغلتد و با پتو پوشانده شود.
وی همچنین تأکید کرد: لباسهای فرد دچار سوختگی باید با احتیاط از تن بیمار خارج شود و در صورت چسبیدن به پوست، نباید تلاش کرد تا آنها را جدا کرد.
وی، با اشاره به اهمیت ارزیابی وضعیت هوشیاری بیمار و علائم تنفسی از جمله تنگی نفس و خسخس صدا، تصریح کرد: درصورت بروز علائم تنگی نفس یا کاهش سطح هوشیاری، باید به سرعت با اورژانس تماس گرفته شود.
دکتر طباطبایی، بر اهمیت ایمنی و ارزیابی سریع وضعیت بیمار در زمان مواجهه با سوختگیها تأکید کرد و یادآور شد: حفظ آرامش و خونسردی در برخورد با بیماران سوختگی از اهمیت بالایی برخوردار است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیان کرد: ایمنی خود و بیمار باید در اولویت قرار گیرد و در صورت وجود خطراتی مانند انفجار یا نشت گاز، باید به سرعت محل را ترک کرد.
دکتر طباطبایی، در پایان به تقسیمبندی درصد سوختگی نیز اشاره کرد و ادامه داد: سوختگیهای زیر ۱۰ درصد کمخطر و بالای ۱۰ درصد خطرناک تلقی میشوند.
نظر دهید