تأثیر حالات روحی بر عادات غذایی و چاقی در زنان
استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، به بررسی تأثیر حالات روحی بر عادات غذایی زنان و ارتباط آن با چاقی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر نسرین شریفی، با اشاره به انجام پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان در خصوص تأثیر حالات روحی بر عادات غذایی و چاقی در زنان، اظهار کرد: در این پژوهش، ۶۴ درصد از خانمهای دارای اضافه وزن و چاقی به خوردن هیجانی مبتلا بودند.
وی افزود: این آمار نشاندهنده اهمیت توجه به این موضوع در برنامههای کاهش وزن و سلامت عمومی است. در این مطالعه، مشخص شد که خانمهایی که دچار خوردن هیجانی هستند، بیشتر به مصرف غذاهای پرکالری و کمارزش غذایی تمایل دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به اینکه بسیاری از افراد به ویژه زنان در شرایط عاطفی نامناسب به پرخوری روی میآورند، عنوان کرد: خوردن هیجانی به معنای مصرف غذا به عنوان یک راهکار برای مقابله با استرس و حالات روحی ناخوشایند است.
وی اضافه کرد: این رفتار میتواند به افزایش وزن و چاقی منجر شود و چرخهای معیوب از احساس پشیمانی و افسردگی را ایجاد کند.
دکتر شریفی، با اشاره به کمبودهای تغذیهای در این افراد، تصریح کرد: زنان مبتلا به خوردن هیجانی معمولاً از نظر ویتامینها و املاح معدنی دچار کمبود هستند. این کمبودها میتواند به تشدید حالات روحی ناخوشایند منجر شود و به این ترتیب، چرخه معیوب ادامه یابد.
وی، درباره راهکارهای مدیریت خوردن هیجانی اذعان کرد: مشاورههای روانشناسی میتواند به افراد کمک کند تا در زمانهای استرسزا، به جای روی آوردن به غذا، روشهای سالمتری برای مدیریت احساسات خود پیدا کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: انتخاب غذاهای سالم و در دسترس بودن آنها در محیط زندگی نیز میتواند به کاهش پرخوری کمک کند.
وی، با تأکید بر نقش آگاهی و تغییر رفتارهای غذایی در بهبود سلامت عمومی جامعه، خاطرنشان کرد: توجه به الگوهای غذایی سالم از سنین پایین و تشویق به فعالیت بدنی میتواند به پیشگیری از چاقی و مشکلات ناشی از خوردن هیجانی کمک کند.
نظر دهید