میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 18 آبان 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/08/01 - 14:42
  • 187
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZeUB
در شش ماه ابتدای سال جاری

ارائه خدمات به 700 بیمار با تشخیص مسمومیت در مراکز درمانی دانشگاه

معاون غذا و دارو دانشگاه به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها گفت: در نیمه نخست سال جاری بیش از719 مورد انواع مسمومیت ها به مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مراجعه نمودند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه،دکتر رشیدی گفت: بیشترین آمار مراجعه به ترتیب مسمومیت ناشی از گزیدگی ها، مسمومیت دارویی و مواد روان گردان، مسمومیت با مواد شیمیایی و مسمومیت غذایی می باشد.

وی افزود: 16 درصد این مراجعات مربوط به کودکان زیر 12 سال و 14 درصد مربوط به مصرف داروهای روان گردان می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه تصریح کرد: بر اساس آمار از سازمان پزشکی قانونی، در طی سالهای اخیر همه ساله 6000 تا 8400 نفر در کشور در اثر بروز انواع مسمومیت جان باخته اند.

دکتر رشیدی گفت : بیشترین مسمومیتی که در این سالهای اخیر منجر به فوت شده است، مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک بوده است، اگر چه بسیاری از این مسمومیت‌ها توسط گروه پزشکی کنترل شده و به مرگ منتهی نمی‌شود، ولیکن خسارات جبران‌ناپذیری را به پیکره اقتصاد، سلامت و بهداشت جسمی و روانی جامعه و خانواده‌ها وارد خواهد کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه ، مهمترین اقدام در هنگام مواجهه با فرد دچار مسمومیت را از دست ندادن زمان عنوان کرد.

وی گفت: تماس با سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم) و یا 115 (فوریت های پزشکی) و دادن اطلاعات کافی به تیم درمان و انجام اقدامات لازم با راهنمایی کارشناس مربوطه تا رسیدن تیم اعزامی از کارهای اولیه در برخورد با فرد مسموم می باشد و از اقدامات غیر علمی (از قبیل وادار کردن فرد مسموم شده به تهوع) پرهیز کنید.

دکتر محمد رضا رشیدی، با اشاره به راه اندازی سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم DPIC) افزود: معاونت غذا و داروی کاشان نیز یکی از مراکزی است که به این سامانه دسترسی دارد.

وی، بر لزوم  اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تاکید کرد که مهمترین علامت در انواع مسمومیت ها کاهش سطح هوشیاری و تغییر در علایم حیاتی بیمار است.

معاون غذا و دارو دانشگاه، مسمومیت از طریق تماس با گیاهان تزئینی از جمله گیاه آپارتمانی وارداتی دیفن باخیا، مسمومیت با شربت متادون، مسمومیت کودکان با فلزات سنگین و سرب را از دیگر مسمومیت های رایج کنونی برشمرد.

وی افزود: جهت پیشگیری از مسمومیت کودکان با شوینده های خانگی و داروهای مصرفی، این مواد در ارتفاع بالا  ودر کمدهای  مجهز به قفل و دور از چشم و دسترسی کودکان نگهداری شود.

دکتر محمد رضا رشیدی در پایان از شهروندان خواست از مخلوط کردن مواد شیمیایی که منجر به ایجاد  بخارات و گازهای  بسیار سمی و خفه کننده می شوند، به شدت خودداری کنند.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,غذا و دارو
  • کد خبر : 108941
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین