عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
ابتلای 37 درصد زنان بالای 50 سال به پوکی استخوان/ غربالگری میتواند در درمان مؤثر باشد
دکتر جلالتی گفت: طرحهای غربالگری برای شناسایی افراد در معرض خطر که در کشور در حال اجراست میتواند به تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری کمک کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر نیره جلالتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به نامگذاری 20 اکتبر به عنوان روز جهانی پوکی استخوان، اظهار کرد: پوکی استخوان از شایعترین بیماریهای استخوانی است که به تدریج باعث ضعف و شکنندگی استخوانها شده و عواقب جدی برای بیماران به همراه دارد.
وی با بیان این که این بیماری در زنان بالای 50 سال شایع است، عنوان کرد: براساس آمارها 37 درصد زنان در این سن به به پوکی استخوان مبتلا هستند.
دکتر جلالتی برگزاری سالانه پویشهای جهانی افزایش آگاهی عمومی در خصوص پوکی استخوان را یادآور شد و هدف اصلی آن را ترویج ایده پیشگیری از پوکی استخوان از سنین کودکی و نوجوانی دانست.
وی به عواقب ناشی از پوکی استخوان اشاره کرد و گفت: این بیماری میتواند منجر به شکستگیهای خطرناک در نواحی مچ دست، لگن و ستون فقرات شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: متأسفانه 80 درصد افرادی که دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان میشوند، نمیتوانند به سطح قبلی از زندگی خود بازگردند.
وی عادات غذایی سالم و فعالیت بدنی مناسب، مصرف کافی کلسیم و ویتامین D را از عوامل حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از عوارض ناشی از پوکی استخوان برشمرد و تأکید کرد: طرحهای غربالگری برای شناسایی افراد در معرض خطر که در کشور در حال اجراست میتواند به تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری کمک کند.
دکتر جلالتی در پایان خاطرنشان کرد: آگاهی از علائم پوکی استخوان و اقدام به موقع برای پیشگیری و درمان آن میتواند به حفظ سلامت استخوانها و کیفیت زندگی افراد کمک کند.
نظر دهید