میز خدمت الکترونیکی

ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت

امروز : 03 دی 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/09/20 - 12:15
  • 611
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZaBQ

آلودگی هوا در غروب و شب بیشتر می شود

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان اظهار داشت: آلودگی هوا در غروب و شب بیشتر می شود.

دکتر مسعود دهقانی گفت: آلودگی هوا در هنگام غروب و شب بیشتر است، توصیه می شود گروه های حساس در این زمان از خانه خارج نشوند.

وی، با اشاره به این که هر ساله با شروع فصل سرما با معضل آلودگی هوا به دلیل وارونگی هوا مواجهه هستیم افزود: در وارونگی هوا، آلودگی در شب افزایش می یابد و به طور کلی آلودگی شبانه در مواقعی که شاهد سکون و سرمای هوای هستیم، رخ می‌دهد، چراکه سردی و سنگینی هوا باعث انباشت آلاینده‌ها شده و افزایش آلودگی در شب رخ می‌دهد.

وی افزود: اگر شرایط پایداری هوا را داشته باشیم و جابه‌جایی افقی نباشد، سرما باعث سنگینی هوا می‌شود. در این شرایط آلاینده‌ها به سطوح پایین تر می‌آیند.

دکتر دهقانی تصریح کرد: کودکان کمتر از ۵ سال، سالمندان بالاتر از ۶۵ سال، افراد دارای بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی، آلرژی، مبتلایان به سندرم متابولیک و زنان باردار بیشتر از سایر افراد تحت تأثیر آلودگی هوا و ذرات معلق قرار دارند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان، در خصوص نقش مهم تغذیه برای حفاظت بدن در برابر مضرات آلودگی هوا اظهار داشت:  میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C مثل پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، انار، سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع  فلفل، شلغم، لبو و پیاز و انواع کلم را در روزهای آلودگی هوا مصرف کنید.

وی، با اشاره به اهمیت مصرف مکمل ویتامین D گفت: ویتامین D به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد لذا توصیه می شود بر اساس دستورالعمل کشوری وزارت بهداشت ماهیانه یک عدد پرل 50000 واحدی ویتامین D توسط افراد بالای ۱۲ سال و هر دو ماه یک عدد پرل 50000 واحدی ویتامین D توسط دانش آموزان در مقطع ابتدایی مصرف شود.  

دکتر دهقانی، با اشاره به اینکه مصرف روزانه شیر و مواد لبنی به مقدار کافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش می دهد  ادامه داد: کلسیم موجود در شیر منجر به کاهش جذب سرب و سایر فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می شود. لذا توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا از شیر کم چرب استفاده شود، زیرا دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در فرآورده‌های لبنی پرچرب می‌تواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده شود. بنابراین توصیه می شود روزانه حداقل دو لیوان شیر یا ماست کم چرب مصرف شود.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,بهداشت
  • کد خبر : 124669
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین