اصلاح سبک زندگی مهم ترین عامل در پیشگیری از پوکی استخوان
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان آران و بیدگل گفت: اصلاح سبک زندگی مهم ترین عامل در پیشگیری از پوکی استخوان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر محسن قمصری، به مناسبت 28 مهرماه روز جهانی پوکی استخوان افزود: عوامل سبک زندگی از جمله ورزش منظم با تحمل وزن، خوردن غذاهای مغذی برای استخوان سالم، مصرف ویتامین D، حفظ وزن بدن سالم و اجتناب از سیگار کشیدن و مصرف بیش از حد الکل به سلامت استخوان ها در طول زندگی کمک می کنند.
وی تصریح کرد: سبک زندگی سالم برای استخوان (شامل برنامه تغذیه خوب و ورزش هدفمند)جزء ضروری مدیریت پوکی استخوان است.
دکتر قمصری، با اشاره به اینکه پوکی استخوان قابل تشخیص و درمان است، اظهار داشت: درمان های دارویی نشان داده شده است که خطر شکستگی لگن تا 40 درصد، شکستگی مهره ها را 30 تا 70درصد کاهش می دهد و برخی درمان ها خطر شکستگی های غیر مهره ای را تا 30 تا 40 درصد کاهش می دهند.
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان آران و بیدگل، با بیان اینکه پیشگیری از پوکی استخوان در اوایل زندگی از طریق یک سبک زندگی سالم از نظر استخوان آغاز می شود، ادامه داد: اوج توده استخوانی در سنین 25 تا 30 سالگی به دست می آید. اگرچه حدود 60تا 80درصد اوج توده استخوانی به صورت ژنتیکی تعیین می شود، ورزش و تغذیه سالم برای استخوان در افراد جوان به حداکثر رساندن پتانسیل ژنتیکی کمک می کند.
وی یادآور شد: در این بیماری، استخوان ها نازک می شوند و با کاهش تراکم و کاهش کیفیت، استحکام خود را از دست می دهند این می تواند منجر به شکستگی استخوان شود که باعث درد و ناتوانی می شود.
دکتر قمصری گفت: شکستگی استخوان های ناشی از پوکی استخوان می تواند زندگی را تغییر دهد و تأثیر جدی بر کیفیت زندگی، تحرک و استقلال داشته باشد. پوکی استخوان "بیماری خاموش" نامیده می شود، زیرا بیشتر افراد تا زمانی که پس از یک زمین خوردن یا برآمدگی جزئی (معروف به شکستگی شکنندگی) استخوانی را بشکنند، نمیدانند که به این اختلال مبتلا هستند.
لازم به ذکر است در سرتاسر جهان، از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد 50 ساله و بالاتر، یک نفر در طول عمر باقیمانده خود دچار شکستگی شکنندگی ناشی از پوکی استخوان می شود.
نظر دهید