• 1401/12/03 - 10:37
  • /ZCya

33 هزار بیمار مبتلا به فشارخون در منطقه کاشان شناسایی شده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: 33 هزار بیمار (11 درصد جمعیت بالای 30 سال) مبتلا به فشارخون در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر عباس آزادی، با اشاره به شناسایی 24 هزار  بیمار (8 درصد جمعیت بالای 30 سال) مبتلا به دیابت در این شهرستان ها، گفت: این بیماران در مراکز خدمات جامع سلامت، تحت مراقبت قرار دارند.

دکتر آزادی، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در ایران است، گفت: سالانه، تقریبا ۵.١۸ میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری قلبی عروقی فوت می کنند که ۳١ درصد کل مرگ های جهانی و نیمی از مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر است.

دکتر آزادی، عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی را شامل مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی عنوان کرد و افزود: این عوامل در افراد به شکل فشارخون بالا، قند خون بالا و کلسترول خون بالا، اضافه وزن و چاقی و خطرات تخریب کننده سلامت قلب تظاهر می کنند.

وی، با اشاره به عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در جمعیت بالای 18 سال، افزود: میزان شیوع فشارخون بالا  32 درصد، کم تحرکی 51 درصد، قند خون بالا 14 درصد، کلسترول خون بالا 31 درصد، چاقی 25 درصد است.

وی، با اشاره به اینکه تعداد 906 مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در سال 1400 در کاشان ثبت شده که 30 درصد کل مرگ ها را به خود اختصاص داده است، افزود: اکثریت این مرگ ها ناشی از بیماری کرونر قلب است که به شکل حمله های قلبی و سکته مغزی تظاهر می کنند.

• گروه خبری :