میز خدمت الکترونیکی

جوانی جمعیت

امروز : 18 تیر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1400/02/26 - 14:31
  • 502
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZKS
شعار امسال روز جهانی فشارخون:

با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید

معاون فنی و مدیرگروه پیشگیری از بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه اظهار داشت: شعار امسال روز جهانی فشارخون با عنوان "با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید" نامگذاری شده است.

معاون فنی و مدیرگروه پیشگیری از بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه اظهار داشت: شعار امسال روز جهانی فشارخون با عنوان "با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید" نامگذاری شده است. 


به گزارش وب دا، دکتر مرتضی پنجه شاهی، با اشاره به تعیین 27 اردیبهشت ماه سال جاری به عنوان روز جهانی فشارخون، هدف از این نامگذاری را افزایش آگاهی از فشارخون بالا و تاکید بر اندازه گیری دقیق فشارخون دانست. 


وی، با اشاره به اینکه وجود فشارخون برای ادامه حیات الزامی است، گفت: در افراد بالای 18 سال  فشارخون کمتر از 120 روی 80 میلیمتر جیوه طبیعی و فشارخون 140 روی 90 و بالاتر فشارخون بالا محسوب می شود. 


*** فشارخون بالا، سومین عامل مرگ در دنیا


معاون فنی و مدیر گروه پیشگیری از بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: فشارخون بالا، سومین عامل مرگ در دنیا است و از هر 8 مرگ در دنیا، یک مرگ مربوط به فشارخون بالا است. 


وی افزود: در ایران، تقریباً از هر پنج نفریک نفر به فشارخون بالا مبتلا هستند و نیمی از موارد ابتلا به فشارخون شناسایی شده است که از این تعداد نیمی تحت درمان هستند. از بین افراد تحت درمان نیز تنها یک سوم از موارد فشارخون، تحت کنترل هستند. 


دکتر پنجه شاهی، با اشاره به اینکه شیوع فشار خون بالا در کودکان کمتر است، اما احتمال ابتلای کودکان نیز به فشارخون بالا وجود دارد، تصریح کرد: در کاشان تاکنون  17600  نفر بیمار مبتلا فشار خون بالا شناسایی شده است (حدود 8 درصد در جمعیت بالای 30 سال) هستند. 


وی، ارث، سن، چاقی، فعالیت بدنی کم، مصرف الکل و دخانیات، جنس، مصرف زیاد نمک و استرس و فشار عصبی را از علل خطر ایجادکننده فشارخون برشمرد. 


معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه، سردرد در ناحیه پس سر، سرگیجه، تاری دید، تپش قلب، تنگی نفس شبانه و یا هنگام فعالیت، درد قفسه سینه و ادرارکردن بیش از یک‌ بار در طول شب را از علائم فشار خون بالا عنوان کرد. 


وی، با بیان اینکه فشارخون بالا معمولاً علامتی ایجاد نمی کند و به همین دلیل به فشار خون بالا "قاتل خاموش" هم می گویند، گفت: بیماری های قلبی- عروقی، سکته  قلبی و مغزی، آسیب های کلیوی و آسیب های چشمی از عوارض فشارخون بالا می باشد. 


وی، با بیان اینکه تنها راه تشخیص فشارخون بالا، اندازه گیری آن با دستگاه فشارسنج است، افزود: با یک‌بار اندازه گیری فشارخون، نمی‌توان فشارخون بالا را تشخیص داد و باید پس از چندبار کنترل فشارخون در نوبت های مختلف، درصورت وجود فشارخون بالا، با نظر پزشک، درمان بیماری شروع شود. 


دکتر پنجه شاهی یادآور شد: افراد دارای فشارخون طبیعی، حداقل هر دو سال یک بار باید فشارخون خود را کنترل کنند و بیماران فشارخون باید به صورت ماهیانه جهت کنترل بیماری خود به مراکز و پایگاه های سلامت مراجعه نمایند. 


وی، ورزش و تحرک بدنی حداقل روزانه نیم ساعت، اجتناب از مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و ...)، افزایش مصرف سبزی و میوه روزانه حداقل 5 سهم، کاهش مصرف نمک و چربی در رژیم غذایی، کنترل و حفظ وزن مطلوب در افراد، کنترل قند و چربی خون در افراد دارای عامل خطر و حذف یا محدود کردن مصرف مواد غذایی آماده (فست فودها، سوسیس، کالباس، چیپس و...) را از راه های پیشگیری فشارخون بالا برشمرد.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 1639
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین