میز خدمت الکترونیکی

جوانی جمعیت

امروز : 18 تیر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1400/04/21 - 08:01
  • 351
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZCU
معاون بهداشت دانشگاه:

کنترل بیماری های مشترک بین حیوان و انسان از اولویت های دانشگاه است

معاون بهداشت دانشگاه گفت: کنترل بیماری های مشترک بین حیوان و انسان مستلزم همدلی و هماهنگی بین بخشی و برون بخشی و توجه بیشتر مسئولین به این بیماری ها به خصوص در حوزه دانشگاه است.

    معاون بهداشت دانشگاه گفت: کنترل بیماری های مشترک بین حیوان و انسان مستلزم همدلی و هماهنگی بین بخشی و برون بخشی و توجه بیشتر مسئولین به این بیماری ها به خصوص در حوزه دانشگاه است.


دکتر مهدی دلاوری، ضمن اشاره به اینکه همه ساله برنامه هایی با هدف آگاه سازی، حساس سازی و جلب مشارکت جامعه و مسئولین برگزار می‌شود، افزود: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان طیف گسترده ای از بیماری ها را شامل می‌شود و گروهی از آنها در زمان های نه چندان دور، موجب وحشت جامعه به همراه تلفات قابل توجه در انسان شده است. به طور کلی 60 درصد بیماری های عفونی که به انسان ها منتقل می شوند منشاء حیوانی دارند.


وی تصریح کرد: گروهی از این بیماری ها در سال های اخیر به عنوان بیماری های نوپدید (مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو) ظهور کرده و سلامت جامعه را در معرض تهدید قرار داده اند. سرعت و سهولت انتقال بیماری بین جمعیت دامی و انسانی، افزایش جمعیت و در نتیجه نیاز گسترده به مواد پروتئینی و غذایی بر اهمیت بیماری های فوق الذکر افزوده است.


دکتر دلاوری اظهار داشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نوعی بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که مواردی از آن در کشور گزارش  شده است.


وی ادامه داد: این بیماری یک بیماری تب دار ویروسی و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه و له نمودن آن روی بدن و یا تماس با خون یا ترشحات لاشه دام و انسان منتقل می‌ شود و خوشبختانه طی 10 سال اخیر با  همکاری و مشارکت سایر ارگان های مرتبط موردی از این بیماری در حوزه دانشگاه گزارش نگردیده است.


معاون بهداشت دانشگاه یادآورشد: از جمله بیماری های دیگر منتقله از حیوان به انسان بیماری سالک است. در سال 1399 نزدیک به 618 مورد بیماری سالک جلدی در حوزه دانشگاه گزارش و مراقبت شده است. انتظار میرود با همکاری کلیه سازمان های مرتبط و انجام اقدامات بهسازی، جمع آوری به موقع زباله و گسترش فضای سبز به خصوص در مناطق آلوده بتوان ضمن جلوگیری از گسترش بیماری، به کنترل سالک در منطقه کمک کرد.


وی تصریح کرد: یکی از بیماریهای دیگر در این زمینه بیماری هاری است. در سال 1399 تعداد 1509 نفر به علت گزش توسط حیوانات مشکوک به هاری در مراکز درمان پیشگیری هاری شهرستانهای زیر نظر دانشگاه مورد مراقبت و درمان قرار گرفتند که 58 درصد این گزش ها توسط سگ اتفاق افتاده است، که باز از بین گزشه ای رخ داده توسط سگها 89 درصد موارد را سگه ای صاحبدار شامل میشوند لذا انتظار میرود با رعایت اصول پیشگیری توسط مردم و اقدام به موقع ادارات ذیربط در این زمینه شاهد کاهش موارد گزش انسان در سالهای بعد باشیم.


 


لازم به ذکر است: 15 تیرماه روز ملی مبارزه با بیماری های منتقله بین حیوان و انسان نامگذاری شده است.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 1746
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین