• 1399/10/21 - 09:30
  • /ZFD

نیازهای سالمندان در دوران شیوع کرونا

رییس دانشگاه گفت: همه گیری ویروس کووید 19 تا مدتی ادامه خواهد داشت، در این مدت باید یکدیگر را حمایت کنیم و لازم است توجه ویژه‌ای به افراد سالمند داشته باشیم زیرا این گروه از شهروندان جامعه، آسیب پذیری بیشتری نسبت به ویروس کرونا دارند.

دکتر سید علیرضا مروجی افزود: برای پیشگیری از ابتلای سالمندان به کووید19، بهتر است کمتر با دیگران در تماس نزدیک باشند بنابراین باید نیازهای اولیه و روزانه آنها را تامین کنیم. زباله منزل آنها را تخلیه کنیم و روش‌های پیشگیری از ابتلا به کرونا به ویژه روش‌های ضدعفونی کردن وسایل را  به آنها آموزش دهیم.

وی تصریح کرد: بعضی از سالمندان به‌ علت کاهش تمرکز و حافظه، ممکن است نیاز باشد مطالب را تکرار کنیم. اخبار کرونا می تواند باعث اضطراب سالمندان شود همچنین عدم ارتباط با محیط خارج اضطراب سالمندان را تشدید می کند بنابراین از سالمندان سوال کنیم تا نگرانی‌هایشان را بهتر متوجه شویم و بهتر کمک کنیم.

رئیس دانشگاه ادامه داد: به سالمندان بگوییم که در کنارشان هستیم و دیدار کمتر، برای مراقبت از آنهاست. به آنها بگوییم در خانه قدم بزنند یا اگر دسترسی دارند در حیاط یا یک مکان خلوت نزدیک منزل ورزش و نرمش کنند. بیکاری و بی تحرکی روز باعث بیخوابی شب می شود. از سالمندان بخواهیم خواب روز را محدود کنند.

وی یادآور شد: تنهایی یکی از مشکلات دوران سالمندی است و در دوران شیوع کرونا چون کمتر از خانه خارج می شوند، بیشتر احساس تنهایی می کنند بنابراین بیشتر از قبل با آنها تماس تلفنی داشته باشیم و در مورد موضوع های مختلف صحبت کنیم و فایل های صوتی و تصویری سرگرم کننده و آرامش‌بخش برایشان بفرستیم .

وی تاکید کرد: کرونا ممکن است باعث ایجاد اضطراب و افسردگی یا تشدید آنها در سالمندان شود که علامت آن ممکن است متفاوت باشد و به ­صورت مشکلات جسمی، بی قراری و حواس پرتی بروز کند بنابراین در صورت نیاز سالمندان برای مراجعه به پزشک و مشاوره، آنها را همراهی کنیم.