اخبار هیات امناء دانشگاه

نشست سراسری روسای دبیرخانه هیات های امنا، حسابرسان، مدیران مالی و مسئولین دانشگاه های علوم پزشکی در تاریخ 31/ 1/ 95 برگزار گردید

دکتر سید حسن هاشمی در نشست سراسری حسابرسان، مدیران مالی و روسای دبیرخانه هیات های امنا و مسئولین دانشگاه های علوم پزشکی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، حسابرسان را چشم و گوش خود در دانشگاه های علوم پزشکی کشور دانست و گفت: این جلسات می تواند نقش موثری در آموزش مسائل مالی به اعضای هیات امنا و روسای دانشگاه های علوم پزشکی داشته باشد.

دکتر هاشمی با تاکید بر این که مسائل مالی قلب یک سیستم است، افزود: بدون شناخت حوزه مالی و ارزش آنها توسط روسا، نمی توان یک نظام منظم همراه با خروجی مناسب داشته باشیم، بنابراین برای ایجاد یک زبان مشترک میان روسا لازم است این نشست ها و آموزش ها برای هماهنگی بیشتر ادامه یابد.

وزیر بهداشت با اشاره به برنامه توسعه چهارم و پنجم و قوانین مربوطه بویژه قوانین مربوط به استقلال دانشگاه ها در کشور، بر لزوم نظارت درست بر اجرای این قوانین تاکید کرد و افزود: هیات های امنا در گذشته های دور هم وجود داشته اند که بعد از انقلاب قانون مترقی تری تصویب شد.

دکتر هاشمی در ادامه افزود: باید اجازه دهند تا از قوانینی که در دولت و مجلس به تصویب رسیده است استفاده کرد. به طور مثال در ماده 37 قانون که اخذ مالیات بر کالاهای آسیب رسان به سلامت تکلیف شده است، باید اجازه اجرای این قانون داده شود، چرا که اگر این عوارض گرفته شود ما در سلامت نیاز به بودجه دولت نداریم.

وزیر بهداشت با بیان این که یکی از بهترین سیستم های مالی و حسابرسی در وزارت بهداشت است، گفت: خوشبختانه نظم و انضباط مالی در وزارت بهداشت نسبت به سایر دستگاه ها بیشتر است.

وی با بیان این که حسابداری وزارت بهداشت نقدی نبوده و تعهدی است، افزود: در وزارت بهداشت تنوع خدمات بسیار زیاد و گردش مالی بسیار وسیع است، اما ما توانستیم در کنار تنوع خدمات، سیستم مالی سالمی داشته باشیم. البته هنوز نقایصی وجود دارد که باید این نقایص رفع و اصلاح شود.

دکتر هاشمی همچنین بر لزوم توجه و دقت کافی مدیران مالی به منظور جلوگیری از بروز هر گونه تخلف تاکید کرد و افزود: مدیران مالی باید گره گشا باشند و برای اداره امور از مغز متفکر استفاده کنند.

وی تاکید کرد: لازم است شاخص ها و سنجه هایی در حوزه مالی بخش سلامت تدوین شود و از آنها مراقبت کنیم تا مشکل و تخلفی صورت نگیرد. چرا که این شاخص ها در ماندگاری و ارتقای مباحث حسابرسی و مالی نقش موثری دارند.

وزیر بهداشت افزود: حسابرسان می توانند در جهت حمایت و ادامه طرح تحول سلامت کمک کنند و در این مسیر جدیت بیشتری به خرج دهند.

دکتر هاشمی در ادامه با تاکید بر ضرورت حضور تمام وقت هیات امنا، بر لزوم تغییر در ترکیب اعضای هیات امنا تاکید کرد و افزود: علاوه بر استفاده از افراد متخصص و کار بلد می توان در ترکیب اعضای هیات امنا یک نفر از نمایندگان مجلس و اعضای شورای انقلاب فرهنگی که اهل همان استان هستند حضور داشته باشند.

وزیر بهداشت با مهم دانستن نقش هیات های امنا در اداره بیمارستان ها بر لزوم مدیریت صحیح هیات های امنا تاکید کرد و افزود: باید هیات های امنا جایگاه حقیقی خود را پیدا کنند تا امور تنها به روسای دانشگاه محول نشود.

دکتر هاشمی در پایان تاکید کرد: اگر هیات های امنا وظایفشان را بخوبی انجام دهند می توانند در انتخاب روسای دانشگاه، مدیران مالی و نظارت بر عملکرد آنها حضور فعال تری داشته باشند.

ساعت : 10:24 -  روز  : چهار شنبه  - 1 /  2 / 1395 /  شماره خبر : 47 / تعداد نمايش :393