فرهنگ سلامت

دیابتی ها 80 درصد بیشتر احتمال ابتلاء به کبد چرب را دارند

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: دیابتی ها 80 درصد بیشتر از افراد سالم با سن و جنس مشابه احتمال ابتلاء به کبد چرب را دارند.

وجیهه عرب شاهی در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه کبد چرب با تجمع و رسوب چربی در کبد شناخته می شود و منجر به وضعیت التهاب در کبد می شود، افزود: سن، جنس، سابقه خانوادگی، چاقی شکمی، هیپرلیپیدمی، فعالیت بدنی کم و رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع و گوشت قرمز و فقیر از نظر منابع امگا3 و میوه و سبزی ربسک فاکتورهای بیماری کبدچرب است.

وی، تصفیه و انبار کردن خون، متابولیسم کربوهیدرات و چربی و پروتئین و هورمون ها، تصفیه سموم و مواد شیمیایی خارجی و داروها، تشکیل صفرا، ذخیره ویتامین ها و آهن، تشکیل فاکتورهای انعقادی، مقاومت در برابر عفونت ها را از اعمال وظایف کبد عنوان کرد.

عرب شاهی، با بیان اینکه بروز بیماری کبد چرب در وظایف و کارکرد کبد اختلال ایجاد می گردد، تصریح کرد: درمان قطعی دارویی برای کبد چرب وجود ندارد.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، اصلاح شیوه زندگی، داشتن سبک زندگی سالم، افزایش فعالیت بدنی، رعایت رژیم غذایی سالم و کاهش تدریجی وزن بدن را خط اول درمان در بیماری کبدچرب برشمرد.

ساعت : 10:35 -  روز  : یکشنبه  - 24 /  11 / 1395 /  شماره خبر : 45 / تعداد نمايش :412