دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

3:07:56 AM 1396 / 09 / 02
 
فرهنگ سلامت

افراد چاق چهار برابر بیشتر به کبد چرب مبتلا می شوند

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ابتلا به کبد چرب در افراد با اضافه وزن، دو برابر و در افراد چاق، چهار برابر افراد با شاخص توده بدنی نرمال است.

 

وجیهه عرب شاهی در گفتگو با وب دا، افزود: افراد دارای اضافه وزن و چاق بایستی 10 درصد وزن در طول 6 ماه کاهش دهند.

 

وی، سن، جنس، سابقه خانوادگی، چاقی شکمی، هیپرلیپیدمی، فعالیت بدنی کم و رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع و گوشت قرمز و فقیر از نظر منابع امگا3 و میوه و سبزی ربسک فاکتورهای بیماری کبدچرب را عنوان کرد.

 

عرب شاهی، جویدن کامل غذا و آهسته غذا خوردن، خودداری از تماشای تلویزیون، صحبت کردن یا مطالعه در زمان غذا خوردن، پرهیز از مصرف چربی های گوشت و پوست مرغ و ماهی، سس ها، خامه، کره، شیرینی خامه ای، پرهیز از مصرف قند و شکر و انواع شیرینی جات و سایر مواد غذایی دارای مواد قندی، تغییر شیوه پخت غذاها از سرخ کردن به کبابی و بخارپز و یا پخت در فر، مصرف مغزهای خام هفته ای 3-4 بار، داشتن میان وعده های سالم و کم حجم  در طول روز به خصوص سبزیجات، استفاده از لبنیات مصرفی کم چرب و حتی المقدور از انواع پروبیوتیک یا سین بیوتیک و پرهیز از مصرف الکل و دخانیات را از اصول تغذیه ای جهت پیشگیری از ابتلا به کبدچرب برشمرد.

 

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی، وزن را کاهش داده تا به شاخص توده بدنی نرمال دست یابیم.

 

وی، استفاده از میوه و سبزیجات تازه به خصوص منابع حاوی پتاسیم بالا نظیر موز، انواع آلوها، آلبالو، گیلاس، انواع توت ها، سیر، پیاز، پیازچه، چغندر، کلم، خشکبار، مغزها از جمله بادام، مصرف غذاهای دریای دارای امگا 3 و چربی های غیر اشباع و استفاده از روغن زیتون، تخمه آفتابگردان و جوانه گندم بهترین مواد غذایی برای بیماران مبتلا به کبد چرب است.

 

ساعت : 11:23 -  روز  : چهار شنبه  - 20 /  11 / 1395 /  شماره خبر : 45 / تعداد نمايش :854

درج نظر بینندگان نظرات کاربران فایل مرتبط
  درج نظر بينندگان خبر :

نام:   
ایمیل:  
نظر:    

  نظرات كاربران: