همایش پیشگیری و کنترل دیابت در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد

به مناسبت روز جهانی دیابت، همایش پیشگیری و کنترل عوارض دیابت با حضور جمعی از بیماران دیابتی و خانواده هایشان در شهرستان های آران و بیدگل و کاشان به تفکیک در تاریخ های 23 و 28 آبانماه برگزار شد.

رئیس مرکز بهداشتی شهرستان کاشان در همایش برگزار شده در کاشان گفت: دیابت تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است و باید آن را جدی گرفت.

دکتر مسعود دهقانی افزود: امروزه با رواج الگوی زندگی ماشینی و صنعتی به ویژه در جوامع درحال توسعه همراه با کم تحرکی، دریافت کالری بیش از حد، استرس و فشارهای روحی، میزان بروز دیابت افزایش یافته است.

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان پرخوری، پرنوشی، پرادراری، تأخیر در بهبود زخم‌ها، تاری دید، کاهش شدید وزن بدون علت و شب ادراری ثانویه از علائم دیابت ذکر کرد.

دکتر دهقانی تصریح کرد: ابتلاء به بیماری های قلبی وعروقی، عصبی (گزگز دست و پا – بی حسی و کرختی اندام ها)، چشمی و کلیوی از عوارض بیماری دیابت می باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد بیماران دیابتی در سطح کشور 3 میلیون نفر است، افزود: اصلی ترین دلیل نابینایی در افراد 16 تا 64 سال بدلیل بیماری دیابت است.

دکتر دهقانی گفت: شیوع دیابت در مناطق روستایی کمتر از مناطق شهری و در زنان دو برابر مردان می‌باشد.

در این مراسم سه تن از اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر فاطمه جعفری منشادی، فوق تخصص غدد و فوکال پوینت برنامه دیابت معاونت بهداشتی این دانشگاه در مورد بیماری دیابت، دکتر فریبا رایگان فوق تخصص قلب و عروق در زمینه ارتباط بیماری دیابت با بیماری های قلبی عروقی و ذات اله عاصمی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در مورد ارتباط تغذیه و دیابت مطالب مشروحی را برای شرکت کنندگان بیان کردند.

گفتنی است همایش آران و بیدگل در سالن شهید عربیان با شرکت بیش از 250 نفر از بیماران دیابتی و خانواده هایشان و همایش شهرستان کاشان در آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه با شرکت حدود 400 نفر از بیماران دیابتی و خانواده هایشان برگزار شد.

لازم بذکر است در همایش آران و بیدگل، دکتر محمدحسین مکی, سرپرست شبکه بهداشت و درمان این شهرستان، دکتر فاطمه جعفری، دکترعلیرضا باقری، متخصص بیماریهای ‌عفونی و رعیت کارشناس تغذیه شبکه سخنانی را برای شرکت کنندگان بیان کردند.

در پایان این همایش ها، بیماران دیابتی سوالات خود را در خصوص موضوعات مطرح شده بیان کرده و پاسخ لازم از اعضای هیئت علمی فوق الذکر دریافت کردند.

ساعت : 7:40 -  روز  : یکشنبه  - 29 /  8 / 1390 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1524